Vanmorgen is het idee geboren om als avond eten kip te eten. Mooie gelegenheid om de temperatuurmeter van de Primo te controleren met behulp van een gekalibreerde thermometer.
Deze week ook wat nieuwe rubs ontvangen, de keuze is gevallen op de Plowboys yardbird

Kip gewassen, droog gemaakt en voorzien van een laagje olijfolie. Daarna rub en een beetje bloem voor een krokant korstje.
Q op temperatuur gebracht, thermokoppel rond de voeler van de Primo gedraaid. Verschil was ongeveer 5 graden, de Primo gaf een iets lagere temperatuur aan.
Ik heb 175 graden aangehouden, met de gedachte dat het op de D plates wat warmer zou zijn (ik denk 185, echter niet gemeten)

Temperatuur fluctueerde tussen de 170 en 180 graden C, kreeg hem nog niet super constant maar dat komt vanzelf.
De kip was niet zo heel groot, dus na een uurtje was hij gaar.

Smaak was super, sappiger dan vanaf de Weber en op de een of andere manier ook een vollere smaak.
Om een eerlijk vergelijk te maken zal ik het nog een keer testen met een rub die ik eerder heb gebruikt, voor het bier heb ik overigens Grolsch gebruikt en als hout appel.
Deze week ook wat nieuwe rubs ontvangen, de keuze is gevallen op de Plowboys yardbird

Kip gewassen, droog gemaakt en voorzien van een laagje olijfolie. Daarna rub en een beetje bloem voor een krokant korstje.
Q op temperatuur gebracht, thermokoppel rond de voeler van de Primo gedraaid. Verschil was ongeveer 5 graden, de Primo gaf een iets lagere temperatuur aan.
Ik heb 175 graden aangehouden, met de gedachte dat het op de D plates wat warmer zou zijn (ik denk 185, echter niet gemeten)

Temperatuur fluctueerde tussen de 170 en 180 graden C, kreeg hem nog niet super constant maar dat komt vanzelf.
De kip was niet zo heel groot, dus na een uurtje was hij gaar.

Smaak was super, sappiger dan vanaf de Weber en op de een of andere manier ook een vollere smaak.
Om een eerlijk vergelijk te maken zal ik het nog een keer testen met een rub die ik eerder heb gebruikt, voor het bier heb ik overigens Grolsch gebruikt en als hout appel.