BasBQ
Beef en Steak

't Heule weekend bal!

O

Oscar

Gast
Thermometer van de Leenbakker binnen. Geeft in kokend water 99 graden aan. Zal wel komen omdat Zwolle wat hoog gelegen is. Ik doe het er mee.

Het vlees is een ontbeend nekstuk van 2,66Kg. Gaat morgen als ik wakker ben ?n het niet hoost op de BBQ. En anders zondag.

Vleesie:
27072012359.jpg


Naked vleesie:
27072012361.jpg


De smaakmakers:
27072012362.jpg



In het linker kommetje het natte spul. Mosterd, sambal en knoflook.
In het rechter kommetje het droge spul: Paprikapoeder, basterdsuiker en kaneel.

Inderdaad geen zout. Gedachte erachter is dat zout gedurende de nacht en ochtend vocht onttrekt uit het vlees. Morgen vlak voor het bbq-en gaat er nog flink wat zout op. Of het werkt zullen we wel zien.

Vleesie met nat spul:
27072012364.jpg


Vleesie met nat ?n droog spul:
27072012366.jpg


Vleesie ingepakt:
27072012367.jpg


Vleesie ligt nu vredig in zijn kooitje (koelkast) de nacht af te wachten.

It giet oan:

Tijd          Dome            Vleesch
12.15        30                  9
13.15        100                21
14.19        107                44
15.14        106                53
16.23        93                  59
17.14        118                62
18.14        108                65
19.10        121                64
20.16        121                63
21.15        108                64
22.10        100                64
23.26        108                65
0.08          119                66
1.11          118                71
2.23          106                73
3.13          130                71
 
waarom niet vanavond nog beginnen?
Je voorbereidingen heb je al goed voor elkaar, met een beetje geluk morgenavond broodje pp  :)
 
Succes ermee.
Ik ga morgenochtend ook beginnen met een marathon-bbq.
 
Je redenatie wat zout betreft klopt als je het kort doet, maar duurt het langer dan mengt het vocht zich met het zout en dan krijg je een pekel die weer door het vlees wordt opgenomen, dus uiteindelijk wordt het er niet droger van ;)

Succes met je sessie, ik ga hem met veel belangstelling volgen! Altijd spannend zo'n eerste.

 
Veel plezier maar dat gaat helemaal goedkomen !
 
Sinds ietsje over twaalven ligt ie erop. Plantenspuit ernaast om, als de temperatuur te hoog oploopt, de deksel te sproeien met koud water.

In de top-post houd ik de temperatuur-tabel bij.

28072012369.jpg
 
succes gewenst, ik blijf je volgen
 
Succes.
Niet een beetje laat begonnen? Je bent wel laat klaar.
 
Ja wel een beetje aan de late kant. Ach, ?f je begint midden in de nacht ?f je eindigt midden in de nacht. Het is kiezen uit twee kwaden. Ik ga het wel zien. Jij bent al aardig op weg zie ik, vleesie ziet er ook lekker uit bij je  ;)
 
Ziet er niet alleen lekker uit, het ruikt ook lekker.
Nu maar hopen dat ie ook lekker smaakt. :D
Het ruikt hier in de buurt zowiezo lekker, Gerard staat met zijn bge naast mijn odc.
Ook met een pp erin. ;D 
 
Tip voor volgende keer, de kolen gewoon aan ??n kant doen, dan heb je veel minder stralingswarmte naar je vlees toe en kun je het vlees verder wegleggen van het vuur.
 
Ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan