O
Oscar
Gast
Thermometer van de Leenbakker binnen. Geeft in kokend water 99 graden aan. Zal wel komen omdat Zwolle wat hoog gelegen is. Ik doe het er mee.
Het vlees is een ontbeend nekstuk van 2,66Kg. Gaat morgen als ik wakker ben ?n het niet hoost op de BBQ. En anders zondag.
Vleesie:
Naked vleesie:
De smaakmakers:
In het linker kommetje het natte spul. Mosterd, sambal en knoflook.
In het rechter kommetje het droge spul: Paprikapoeder, basterdsuiker en kaneel.
Inderdaad geen zout. Gedachte erachter is dat zout gedurende de nacht en ochtend vocht onttrekt uit het vlees. Morgen vlak voor het bbq-en gaat er nog flink wat zout op. Of het werkt zullen we wel zien.
Vleesie met nat spul:
Vleesie met nat ?n droog spul:
Vleesie ingepakt:
Vleesie ligt nu vredig in zijn kooitje (koelkast) de nacht af te wachten.
It giet oan:
Tijd Dome Vleesch
12.15 30 9
13.15 100 21
14.19 107 44
15.14 106 53
16.23 93 59
17.14 118 62
18.14 108 65
19.10 121 64
20.16 121 63
21.15 108 64
22.10 100 64
23.26 108 65
0.08 119 66
1.11 118 71
2.23 106 73
3.13 130 71
Het vlees is een ontbeend nekstuk van 2,66Kg. Gaat morgen als ik wakker ben ?n het niet hoost op de BBQ. En anders zondag.
Vleesie:

Naked vleesie:

De smaakmakers:

In het linker kommetje het natte spul. Mosterd, sambal en knoflook.
In het rechter kommetje het droge spul: Paprikapoeder, basterdsuiker en kaneel.
Inderdaad geen zout. Gedachte erachter is dat zout gedurende de nacht en ochtend vocht onttrekt uit het vlees. Morgen vlak voor het bbq-en gaat er nog flink wat zout op. Of het werkt zullen we wel zien.
Vleesie met nat spul:

Vleesie met nat ?n droog spul:

Vleesie ingepakt:

Vleesie ligt nu vredig in zijn kooitje (koelkast) de nacht af te wachten.
It giet oan:
Tijd Dome Vleesch
12.15 30 9
13.15 100 21
14.19 107 44
15.14 106 53
16.23 93 59
17.14 118 62
18.14 108 65
19.10 121 64
20.16 121 63
21.15 108 64
22.10 100 64
23.26 108 65
0.08 119 66
1.11 118 71
2.23 106 73
3.13 130 71