BasBQ
Beef en Steak

't Heule weekend bal!

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.031
Hij gaat lekker :)
 
O

Oscar

Gast
@Noskos: Dan denk ik dat ik de kooltjes aan de ene kant niet bijvul als ze op zijn en het vlees dan op die plek leg.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Dat zou prima kunnen. Misschien even wat folie op het rooster er onder, dan moet de lucht langs de andere kolen. Op die manier kun je het wat beter regelen allemaal.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
hoe gaat ie daar? mis de update  :D
 
O

Oscar

Gast
Komt er zo aan.

Ik meet de dome-temperatuur met een thermometer die bovenin net onder het handvat van de deksel in de weber is geschoven. Kan het zijn dat het daar wat heter is dan op het rooster?
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
hitte stijgt omhoog, dus het is het warmste net onder je deksel
 
O

Oscar

Gast
Dacht ik al. Net de temperatuur op het rooster gemeten en die lag een tiental graden lager. Dan gaan we de temperatuur een tikkie verhogen.

Afgelopen uur waren de kooltjes aan de rechter zijde zo goed als op. Dus aan die zijde alles opgeruimd en daar het vlees geplaatst. Aan de linkerzijde kooltjes bijgevuld. Het vlees is toen 1 graad in temperatuur gezakt.

Overigens, in de start-post houd ik het temperatuur-verloop bij.

28072012371.jpg
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
geduld dan komt het goed, ik blijf je volgen
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
Hij gaat lekker,en dat was een slimme zet van je om het vlees te verplaatsen.
 

HHR

Pitmaster
 
 
 
Berichten
613
Het wachten wordt beloont weet ik nu uit ervaring. ;)
Mijn pp was wel erg lekker.
 
O

Oscar

Gast
Ik wacht het rustig af. Trek straks een flesje droge witte wijn open en ga dan net zo lang naar de weber kijken totdat het vlees 88 graden is. Het vlees klaarkijken zeg maar  :D :D

Sinds ik het vlees verplaatst heb (bijna 2 uur geleden) is ie wel 2 graden in temperatuur gedaald......
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
geniet lekker rustig van je wijntje, des te lekkerder zal je broodje vanavond zijn
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Heb je de gaten van je deksel boven je vlees gedaan? Je trekt dan de warmte (en eventuele rook) over je vlees heen.
 
O

Oscar

Gast
Ja, die luchtgaten zijn al vanaf het begin gesloten. Ik lees maar half merk ik  ;) Nee die luchtgaten zitten niet boven mijn vlees. Zal dat even veranderen. Maar kan best zijn dat dan de temperatuur de lucht in gaat: Momenteel zijn die gaten boven dicht en onder de schuif een klein tikkeltje open.

Vlees is inmiddels weer een graadje gestegen naar 64 graden.
 
O

Oscar

Gast
Het vlees is sinds 17.15 u zo'n beetje tussen de 62 en 65 graden......is dat niet heel erg lang?
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
nee hoor, maak je maar niet ongerust. kan zomaar een uur of wat duren.
geduld, neem nog een lekker wijntje erbij en laat de bbq maar gaan.
Echt het komt goed en wordt beloont
 
O

Oscar

Gast
Zo ziet 'ie er nu uit. Temperatuur nog steeds op 65 graden. Zie de temperatuur-tabel in de eerste post van dit draadje.

28072012372.jpg
 
Bovenaan Onderaan