BasBQ
Beef en Steak

Structor's new years run

 
 
 
 
 

structor

BBQ Junkie
Berichten
6.708
We gaan oudejaars avond uitzitten met vrienden van ons dus je moet de gasten ook wat voor zetten. Aangezien ik 1 maandje geleden 1 blauwe doos spareribs gekocht had waar geen plastic-jes tussen zaten  X( was dit een mooie kandidaat. Daarnaast had ik nog 2/3 varkensnek liggen, dus een PP kon ook mooi. Voor de ribs ga ik een viertal smaken bereiden: Niek's cherry ribs, Sweet Raspberry Ribs, Structor reference ribs & Cajun heat ribs.

Gisteren begonnen met voorbereiden, eerst Dominique's coleslaw en Memphis Style Mustard Slaw.

20131230-_MG_0634.jpg


Daarna een couscous salade, waarvan de foto niet gelukt was dus ik smokkel even met een foto van eerder dit jaar
20130608-_MG_8720.jpg


De Pulled Pork injecteren:
20131230-_MG_0639.jpg


Rub-rub-rub:
20131230-_MG_0641.jpg


De cajun ribs in de marinade:
20131230-_MG_0642.jpg


Aangezien de meeste ribs gisteravond nog steeds niet ontdooid waren even een uurtje uit de koelkast:
20131230-_MG_0643.jpg


Niek's cherry ribs met het vreemde ingredient in de rub  :-O
20131230-_MG_0644.jpg


Vanochtend om 8 uur de WSM aansteken:
20131231-_MG_0645.jpg


Eventjes later we hebben witte rook:
20131231-_MG_0647.jpg


O ja mijn UDS was nog niet helemaal klaar, ik was eergister bezig geweest met een kolenmandje waardoor ik door de afmetingen van mijn materiaal altijd verwacht had dat het altijd zou passen... Niet dus  X( rommel in de hoek gegooid. Vandaag eerst pas proberen te maken met een grote moker, workmate gesloopt  X(. Nou ja dan de flex er maar weer in, hopliedop en klaar.... Is het mooi nou nee, maar het is een kolenmand =))

20131231-_MG_0649.jpg


Zooooo klaar om ribs te maken...
20131231-_MG_0650.jpg


Later volgt meer....
 
Succes vandaag Emiel. Alvast een goed uiteinde!
 
Lekker bezig!!
 
dat gaat helemaal goed komen Emiel, fijne jaarwisseling
 
Goed bezig Emiel ! IK zou alleen die plas benzine bij foto 8 nog even opruimen  :p
 
dat komt wel goed bij you  :) smakelijk voor later  B-)
 
En een update

Nog van gisteravond Domi's nr. 4 (met natuurlijk 5 ingredienten vervangen):

20131231-_MG_0655.jpg


De glaze van de sweet raspberries:
20131231-_MG_0657.jpg


Laag 1 voor de UDS:
20131231-_MG_0661.jpg


En hier met de 2e laag erop (even provisorisch het 2e rooster van de WSM op ikea rib racks geplaatst), ik heb de OTX57 nog later nodig (waar ik nog een 57 rooster in heb):
20131231-_MG_0663.jpg


Smoking....
20131231-_MG_0669.jpg
 
Dat wordt een geweldig mooi eindejaars feest Structor  B-)
Dit is toch wel een van de betere manieren om het jaar af te sluiten lijkt mij.
Suc6

Mac
 
Dat is nog eens een BBQ uitsmijter party Emiel!
Goede voorbereiding en prima vooruitzichten voor een top avond.
Leuke reportage!  :)
 
Ziet er heerlijk uit! Dat wordt smullen. Fijne jaarwisseling!
 
Gaat goed!! Waarom de twee probes in 1 stuk? Is dat om verschillen tussen de probes te meten?
 
Ik heb een bruin vermoeden dat dit een leuk feesie wordt!!! Happy New Year !!!!
 
Lekker bezig
 
Jij bent goed bezig!
 
Terug
Bovenaan Onderaan