had een striploin op de kop getikt in de hanos en aangezien ik dit nog niet had klaar gemaakt op het ei ziehier het verslag.
Voordat ik het erop waagde toch eens in de shoutbox wat tips gevraagd, in de combi steamer reeds diverse keren klaargemaakt en ook op inductie, maar in het ei???? Toch wat degelijke tips gekregen, waarvoor dank.

ingesmeerd met rub; bruine suiker, witte suiker, paprika, gerookte paprika, kruidenzout, gerookt zout, uien zout, selderij zout, zwarte peper, chilli poeder, mosterd poeder, kippenkruiden, gemalen gember, allspice en ten slotte cayenne peper.

rub ingesmeerd, ei klaar gemaakt. Begin sessie 16h50

ei op 150? indirect met een beetje kers tot kerntemperatuur van 38? nadien searen op ongeveer 200?-220? tot kerntemp van 48?

Bij 48? van het vuur af en ingesmeerd met bbqsaus. Ingepakt in alu folie en laten rusten gedurende een 20 tal min. Kerntemp was gestegen tot 56.9?. Aan tafel om 18h25


eerste sneden waren perfect

Zelfs in het midden was de garing perfect, als je van iets meer dan medium houdt natuurlijk

Op het bord zag het er zo uit, puree, gestoofd witloof, striploin en een saus van het vocht wat zich in de folie bevond.
Zoals jullie kunnen zien heb ik de vetlaag niet getrimd, omdat ik vind dat dit meer smaakt geeft en zelf ook veel smaak heeft.

met dank aan Redfox voor de goede raad.
Voordat ik het erop waagde toch eens in de shoutbox wat tips gevraagd, in de combi steamer reeds diverse keren klaargemaakt en ook op inductie, maar in het ei???? Toch wat degelijke tips gekregen, waarvoor dank.

ingesmeerd met rub; bruine suiker, witte suiker, paprika, gerookte paprika, kruidenzout, gerookt zout, uien zout, selderij zout, zwarte peper, chilli poeder, mosterd poeder, kippenkruiden, gemalen gember, allspice en ten slotte cayenne peper.

rub ingesmeerd, ei klaar gemaakt. Begin sessie 16h50

ei op 150? indirect met een beetje kers tot kerntemperatuur van 38? nadien searen op ongeveer 200?-220? tot kerntemp van 48?

Bij 48? van het vuur af en ingesmeerd met bbqsaus. Ingepakt in alu folie en laten rusten gedurende een 20 tal min. Kerntemp was gestegen tot 56.9?. Aan tafel om 18h25


eerste sneden waren perfect

Zelfs in het midden was de garing perfect, als je van iets meer dan medium houdt natuurlijk

Op het bord zag het er zo uit, puree, gestoofd witloof, striploin en een saus van het vocht wat zich in de folie bevond.
Zoals jullie kunnen zien heb ik de vetlaag niet getrimd, omdat ik vind dat dit meer smaakt geeft en zelf ook veel smaak heeft.

met dank aan Redfox voor de goede raad.