BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me januari 2013 - Citroengras Runder Sat?

Zien er erg lekker uit Mr!
 
Inhaal Steven nr zoveel:

03OBbjV.jpg


PGuoszU.jpg


Omdat ik door de kooltjes heen was, even snel op gassssss

7UiD4iL.jpg


En met pindasaus op het bordje

hUjB3Ht.jpg


En wat vonden we ervan? Lekker, het fris-pikante van het citroengras was goed te proeven. De volgende keer, en die komt er, ga ik malser vlees gebruiken. Dit moest als biefstuk doorgaan, kwam waarschijnlijk van een hoogbejaarde koe....
 
Moet ook maar eens die oude Steven's op bezoek zien te krijgen, lekker hoor!
 
Vandaag stond deze inhaal Steven op het programma.
Gisteren boodschappen gedaan, omdat de slager al dicht was het vlees ook bij AH gehaald. Een (zo te zien) mooi stuk Iers rundvlees.
Bij het vlees zouden we rijst eten en daarbij de komkommersalade en zelfgemaakte pindasaus (Steven&Me sept `13)
Het bereiden ging allemaal vlotjes. Het vlees lekker in de marinade!
De pindasaus was weer errug lekker en nog steeds een goede combi met rijst en komkommer. Heerlijk fris.
De smaak van het vlees was echt heerlijk. Over de kwaliteit waren we minder tevreden. Zo taai als een oud varken.
Niet zo`n succes dus. Volgende keer toch maar naar de slager!
Hieronder de foto`s.







 
jammer van het vlees, is toch geen goede reclame voor de AH
 
Onlangs deze Steven & Me klaar gemaakt voor vrienden.
Helaas alleen nog geen tijd gehad om deze te plaatsen.
Als vlees rosbief genomen en deze in flinke stukken gesneden om droog vlees te voorkomen.
Dit had ik achteraf gezien veel dunner moeten snijden om het mals te houden.
De marinade met vissaus was verrassend, de avond ervoor gemaakt en het vlees de ochtend erin geplaatst.
Deze marinade gaan we zeker vaker gebruiken! We hadden bami erbij gemaakt.

IMG_2538.JPG


IMG_2541.JPG


IMG_2542.JPG


IMG_2544.JPG


IMG_2545.JPG


Bedankt voor het kijken
 
Mooi bordje hoor!
 
Weer eens een inhaal Steven gedaan en wat voor een....... stond van alle inhalers hoog op mijn lijstje.

De ingredi?nten:

IMG_5274-kopie_zpsd257105c.jpg


In de vijzel:

IMG_5275_zps0bc270e4.jpg


Als hoofd component had ik een mooi stuk US 100 days grain fed Flank Steak

IMG_5277_zpsd58eea81.jpg


In de marinade:

IMG_5278_zpsb3a5db21.jpg


Aan de spiezen:

IMG_5280_zpsfabd89b0.jpg


Op de Q:

IMG_5284_zps9e7993b7.jpg


IMG_5287_zps3c404e51.jpg


IMG_5288_zpse33a79c6.jpg


Helaas was dit de laatste foto. Aangezien de rest ook allemaal nog op tijd af moet zijn is dat er bij ingeschoten. We hadden er Noodels met wok groente en Oestersaus, de hier ook veel vermelde komkommer salade (erg lekker) en een sate sausje voor de liefhebber echter vond ik het niet echt nodig.
 
S&Mnr.20

Citroengras rundersate. Na anderhalve week van cursus, feestjes en voetbal. Eindelijk weer een keer tijd om te bbqen. Ik vond hem erg lekker. Fris en pittig... Ik heb een dikke bieflap genomen en deze gevlinderd.

KippetjeHaasje ik heb je prikkers gelijk gebruikt. Ze werken goed, bedankt!

De foto's:

Foto-TL76BDDV-D.jpg


Foto-44ALGDYG-D.jpg


Foto-MNLYLTZ3-D.jpg



 
Weer een leuk recept van Steven R.
Deze was ook erg lekker en sowieso gaan we de marinade nog een paar keer gebruiken. Ook de bereiding is lekker vlug en makkelijk en dat kwam goed uit. :)


2014-08-14 Citroengras Runder Sat? 01 by Bidle, on Flickr


Na een 30min in de marinade:

2014-08-14 Citroengras Runder Sat? 02 by Bidle, on Flickr

Op de bbq:

2014-08-14 Citroengras Runder Sat? 03 by Bidle, on Flickr

En klaar:

2014-08-14 Citroengras Runder Sat? 05 by Bidle, on Flickr


Vlees had iets eerder er af gemogen was nu medium-done. Houd zelf meer van medium-rare. Echter wel heel lekker en de marinade was jumjum. :)
 
structor zei:
Nog eentje Biddle.... Had jij geen last van "haren" van je citroengras?
Hou daar nou toch eens over op, je had je citroengras gewoon beter moeten trimmen =))
 
Verkeerde topic....... :(
 
Vandaag sateh dag, dus ook minimaal 1 Steven & Me met sateh natuurlijk.
Dat is Citroengras Runder Sateh geworden, nr.20 alweer!
Vanavond ook nog de grote sateh test, ' Danbras vs Miho zowel direct als indirect en met kip en ook varken, totaal 8 verschillende dus!











Was een lekker bordje, alleen citroen is gewoon niet mijn ding, verder was hij heerlijk op smaak met een goede afterburner! ;)
 
Mijn tweede S&M, en wat een succes! Supermalse bavette, heerlijk medium rare... Het recept gaat uit van 36 stokjes, dat moet wel heel dun gesneden zijn dan, ik kreeg er 10 uit.ik heb een haat-liefde vergoeding met koriander, in dit recept was het precies goed, sat?saus was achteraf volledig overbodig, het vlees zelf had meer dan genoeg smaak. Samen geserveerd met een komkommerrelish (niet gebeurd).

De foto's zijn niet van de beste kwaliteit, maar het geeft een impressie hoop ik.

De ingredi?nten voor de marinade:

CF2DC8E5-CDC2-4BE0-91B6-CF132A64D26A_zps0grp8xix.jpg

8FECD2B1-8420-4F80-A95C-D8848EE11504_zpsbuiwlryj.jpg


Het vlees, ongeveer de helft gebruikt en de rest in de vriezer:
AE66A30E-7207-4FD1-AC8E-A9E03BD65B56_zps5zso7klm.jpg


5D7EE1F6-BB48-4D0A-BB39-4E48BB814E0C_zpsr7cw7s1h.jpg


Het vlees en de marinade komen samen...
9AF140DF-B53E-405A-962D-BD02D91E7F0B_zpsfxs4qbt0.jpg


Op de Q, in het donker vindt mijn iPhone foto's maken niet leuk:
FCA6E0D4-181A-4B29-A965-95AB57BF9DF2_zpsxfb2asxz.jpg


En het resultaat, zonder de komkommerrelish dus..
EDACE8EC-3B8B-4642-95FE-A7DEFD4F19C4_zpsglgufvgv.jpg



 
Terug
Bovenaan Onderaan