- Berichten
- 960
Beste mede genootschapsleden.....
Hieronder mijn inzending voor de maand December.... Het kerstmaal!....
Omdat iedereen toch veel eet in deze maand en vaak culinair hoogstaand uren voor in de keuken moet staan en na veel gedoe, geploeter en gezweet aan de afwas kan heb ik een recept gekozen wat gewoon heerlijk tussendoor kan.
Het recept sprak mij aan door de eenvoud en toch de verrassende ingredi?nten en natuurlijk de naam.... want ook in de kerstmaand heb je gewoon wat Mojo nodig
Dit recept komt uit How to Grill:
Ingredi?nten:
1/2 cup olijfolie
8 grote tenen knoflook
1 TL komijn
1/3 cup limoen sap
1/3 cup sinaasappelsap (jus d'orange)
1,5 TL zout
? TL zwarte peper
? TL oregano
? cup vers gehakte koriander of munt
2 tot 3 varkenshazen
2 grote zoete uien
1 navel sinaasappel
Stap 1: Maak de mojo
Olie verhitten in een pan met dikke bodem, knoflook en komijn toevoegen en bakken tot de knoflook licht goud bruin is (niet te donker dan wordt ze bitter)
Vervolgens limoensap, sinaasappelsap, zout, peper en oregano toevoegen en 1/3 cup water.
PAS OP de saus kan gaan spetteren, voeg eventueel zout en komijn toe naar smaak en laat afkoelen, Pas dan de koriander of munt erdoor roeren.
Stap 2, Vlees Marineren
Varkenshazen schoonmaken en eventueel einden opbinden voor egale diameter en in de HELFT van de MOJO leggen. (overgebleven helft bewaren als saus)
Minimaal 1 nacht laten marineren.
Stap 3, grillen
Grill de varkenshazen tot een kerntemp van 71gr. Snij de uien in dikke plakken en gril de plakken 4-6 min per kant. (prik een sat?stokje door de plak om de ringen bij elkaar te houden)
Stap 4, Bijna eten
Laat de varkenshazen 3 min rusten en snij ze vervolgens in plakken. Serveer met de gebakken ui en de mojo en (nu komt ie!!!!) serveer met sinaasappel partjes. (ja dat vind ik dus een beetje vreemd maar wel ehm??.)
Hieronder mijn inzending voor de maand December.... Het kerstmaal!....
Omdat iedereen toch veel eet in deze maand en vaak culinair hoogstaand uren voor in de keuken moet staan en na veel gedoe, geploeter en gezweet aan de afwas kan heb ik een recept gekozen wat gewoon heerlijk tussendoor kan.
Het recept sprak mij aan door de eenvoud en toch de verrassende ingredi?nten en natuurlijk de naam.... want ook in de kerstmaand heb je gewoon wat Mojo nodig
Dit recept komt uit How to Grill:
Ingredi?nten:
1/2 cup olijfolie
8 grote tenen knoflook
1 TL komijn
1/3 cup limoen sap
1/3 cup sinaasappelsap (jus d'orange)
1,5 TL zout
? TL zwarte peper
? TL oregano
? cup vers gehakte koriander of munt
2 tot 3 varkenshazen
2 grote zoete uien
1 navel sinaasappel
Stap 1: Maak de mojo
Olie verhitten in een pan met dikke bodem, knoflook en komijn toevoegen en bakken tot de knoflook licht goud bruin is (niet te donker dan wordt ze bitter)
Vervolgens limoensap, sinaasappelsap, zout, peper en oregano toevoegen en 1/3 cup water.
PAS OP de saus kan gaan spetteren, voeg eventueel zout en komijn toe naar smaak en laat afkoelen, Pas dan de koriander of munt erdoor roeren.
Stap 2, Vlees Marineren
Varkenshazen schoonmaken en eventueel einden opbinden voor egale diameter en in de HELFT van de MOJO leggen. (overgebleven helft bewaren als saus)
Minimaal 1 nacht laten marineren.
Stap 3, grillen
Grill de varkenshazen tot een kerntemp van 71gr. Snij de uien in dikke plakken en gril de plakken 4-6 min per kant. (prik een sat?stokje door de plak om de ringen bij elkaar te houden)
Stap 4, Bijna eten
Laat de varkenshazen 3 min rusten en snij ze vervolgens in plakken. Serveer met de gebakken ui en de mojo en (nu komt ie!!!!) serveer met sinaasappel partjes. (ja dat vind ik dus een beetje vreemd maar wel ehm??.)