BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me, december 2013 - Mojo marinated Varkenshaas

Riestad

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.325
Gisterenmiddag in voorbereiding op kerstavond en de ribbels die al op de primo lagen, een varkenshaasje voorbereid volgens het boek culinair BBQ'en van Steven pagina 122.

c5c33fc8bdce9b3cf06f988b6c43cd78.jpg


Na een nacht in de marinade de varkenshaas op de BBQ op het gietijzer.

47f78d15879231937bff7f74e4c86b12.jpg


a8bdbd682d750880a88bfbd1b86e5657.jpg


Uiteindelijk de uitjes erbij en wachten tot alles op temperatuur was.

182652fe74c45b66eeb22c1c0ba129ff.jpg


Doordat ik toen nog geen thermapen had ( nu wel :) ) was de dikke varkenshaas toch nog niet helemaal gaar.

Plakjes gesneden en nog even terug op de Q daarna heerlijk gegeten.

21520c89918a3b5759f58dd2dd29b7b6.jpg


Door de drukte niet echt een mooie eind foto gemaakt....

Bedankt voor het kijken!

 

Riestad

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.325
Ik heb er al een paar gedaan volgens de controller site, weet alleen niet of het echt gebeurd is :)
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.636
Zo, vandaag deze Steven & Me gemaakt, en....... die viel enorm in de smaak. Na het lezen van wat oude berichten had ik al een kleine aanpassing met de limoen bedacht. Net zoals met coleslaw maak ik vaak een friszoete dressing van limoensap en honing. Heb ik hier ook toegepast en wij vonden het erg lekker. De varkenshaas heb ik er bij een kerntemperatuur van 58 gr afgehaald en ingepakt in alufolie. Naar ons ide was de varkenshaas perfect. De combi met de moja marinade en de sinaasappelpartjes was heerlijk. Verder hebben we er (ja sorry) aardappels uit de ..v., gegrilde uiten en spiezen van courgette en halloumikaas gegeten.

De ingredi?nten

De 2 varkenshazen tegen elkaar aangelegd en opgebonden
Helaas geen foto van de varkenshaas in een zak met de marinade

Partjes van de sinaasappel snijden

Plak van onder en bovenzijde snijden en vervolgens, stukje voor stukje, de schil wegsnijden

Als alle schil is weggesneden kan je makkelijk de partjes tussen de vliesjes uit snijden

Alle partjes zijn eruit, nog even goed samen knijpen voor een heerlijk slokje sinaasappelsap

voila, de partjes. Mocht je ze wat langer willen bewaren, doe dat dan in het sap van de sinaasappel

De varkenshazen en de spiezen of hoog vuur afgrillen

Mooie strepen trekken

Bordje vol heerlijkheid

Een zeer geslaagde Steven & Me. Tot een volgende keer....
 

Edvdmm

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
144
Ik neem net de laatste hap terwijl ik dit typ, het is een prima stukje vlees, maar helaas proef ik weinig terug van het marineren (zoals een aantal ook al aangegeven hebben).
De saus is wat aan de zure kant maar ik vind het lekker bij het vlees.
7b56a1415f4dc5c1f629bbe7ef0e7d24.jpg

d54661156937f4f493c533b0dafe7b61.jpg

1b3fd2fc1d2348b881d0ae2015aef1ab.jpg

98adb2d36bd8324b8d7ffa03532501cd.jpg

19ead4b2f70df864a3db22246404847f.jpg

480abc3a3e1c711e0ab334af5692011a.jpg

b3c67442ba458787617ffded5e121246.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan