- Berichten
- 367
Woensdag thuis ... en woensdag middag zijn de kinderen thuis, aangezien ik nu ook af en toe les geef op woensdagavond ... wat gaan we eten. Kinderen hadden trek in hamburgers ... maar een tijdje geleden had ik denk ik op youtube ofzo dit gezien in mijn feed ... smashed taco.
Aangezien de smashed burgers hier wel in de smaak vallen toch maar eens proberen, en ideaal voor de fotowedstrijd, want een taco is toch echt wel streetfood in mijn ogen.
De vrouw en de kids hadden liever een hamburger, dusja toch verschillende dingen gesneden in de voorbereiding
Voorbereiding
- sla had ik nog over van gisteren
- san marzano tomaat gesneden met wat olijolie (op smaak met rozemarijn, maar gewone olijfolie kan ook), peper, selderijzout, bieslook
- plakjes komkommer (hamburger) en ook plakjes in 8 stukken (voor de taco)
- plakjes tomaat
- kaas (cheddar in plastic !)
- wat mozarella voor de jongste want die wilt dat altijd op zijn burger
- had nog overschotje van een zakje mengeling van gisteren (heeft rode biet, wortel etc)
- ijsbergsla zeer fijn (gewoon gekocht in klein pakje)
- ballen maken zoals je zou doen voor smashed burgers, ik probeer 60 gram per burger aan te houden, 65 vind ik net iets te veel
- tortilla's (minis genomen van old el paso)
Paar foto's
balletjes maken voor de "burgers"
Ik maak ze per 4, zo maak ik er 4 terwijl de rest goed koud in de frigo blijft staan
en niet te vergeten
Bbq aansteken
Mijn setup
flippers & smasher klaar, en plaat klaarleggen effe al wat laten opwarmen en bij burgers toast ik die effe dan op deze manier
Moest je willen weten wat die plaat is staat hier beschreven (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/pizza-op-een-stalen-plaat.34174/#post-488068)
Dan plaat over de kolen, duurt echt niet lang voor deze op temperatuur is
En dan had ik eerst burgers gemaakt voor de vrouw & kids en dan was het mijn beurt ....
Taco op de plaat en burger erop
Wil je kaas, doe je er een plakje kaas op
Ja de burger was net iets te klein, maar was ook de eerste
Vlug deksel op (of wat water op de plaat om stoom te maken)
Afhalen en dresseren maar, saus naar keuze (ik heb een pikante aoli gebruikt van manna)
En dan het resultaat
Dit was lekker, als je een smash burger fan bent, dan moet je dit echt eens proberen
Ik heb er zo een 4 opgegeten. De tortilla is licht knapperig op deze manier, iedereen kan vullen hoe hij het wenst. Dit kan je gemakkelijk op een feestje ook doen, bakken duurt echt niet zolang, je zal wel effe bezig zijn voor 10 man ofzo, maar voor 7-8 personen is dit snel klaar
En ook verschillende manieren geprobeerd
Er zijn ook mensen die hun vlees al gewoon platkloppen op de taco zelf en dan met de taco opleggen omgekeerd, dus eerst taco bovenaan. Heb ik dus niet gedaan
Gewoon echt smashen en dan erop zo kan je zien dat het wel goed gaar is
Het beste (lees gemakkelijkste) vond ik gewoon de taco effe aanbakken in het vet en burger apart en daar gewoon dan nog effe opleggen, dan plakt de kaas als je kaas gebruikt
Dit was lading nummer 2
Das grijs is dus rook van de olie en het vet
Met wat dingen er al op
Had dus zelf taco houders gemaakt van zilverpapier (blijven dubbel vouwen en dan plooien)
Anyway zeker proberen
Alleen oppassen met de tortilla's die krijgen wel snel kleur,
Aangezien de smashed burgers hier wel in de smaak vallen toch maar eens proberen, en ideaal voor de fotowedstrijd, want een taco is toch echt wel streetfood in mijn ogen.
De vrouw en de kids hadden liever een hamburger, dusja toch verschillende dingen gesneden in de voorbereiding
Voorbereiding
- sla had ik nog over van gisteren
- san marzano tomaat gesneden met wat olijolie (op smaak met rozemarijn, maar gewone olijfolie kan ook), peper, selderijzout, bieslook
- plakjes komkommer (hamburger) en ook plakjes in 8 stukken (voor de taco)
- plakjes tomaat
- kaas (cheddar in plastic !)
- wat mozarella voor de jongste want die wilt dat altijd op zijn burger
- had nog overschotje van een zakje mengeling van gisteren (heeft rode biet, wortel etc)
- ijsbergsla zeer fijn (gewoon gekocht in klein pakje)
- ballen maken zoals je zou doen voor smashed burgers, ik probeer 60 gram per burger aan te houden, 65 vind ik net iets te veel
- tortilla's (minis genomen van old el paso)
Paar foto's
balletjes maken voor de "burgers"
Ik maak ze per 4, zo maak ik er 4 terwijl de rest goed koud in de frigo blijft staan
en niet te vergeten
Bbq aansteken
Mijn setup
flippers & smasher klaar, en plaat klaarleggen effe al wat laten opwarmen en bij burgers toast ik die effe dan op deze manier
Moest je willen weten wat die plaat is staat hier beschreven (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/pizza-op-een-stalen-plaat.34174/#post-488068)
Dan plaat over de kolen, duurt echt niet lang voor deze op temperatuur is
En dan had ik eerst burgers gemaakt voor de vrouw & kids en dan was het mijn beurt ....
Taco op de plaat en burger erop
Wil je kaas, doe je er een plakje kaas op
Ja de burger was net iets te klein, maar was ook de eerste
Vlug deksel op (of wat water op de plaat om stoom te maken)
Afhalen en dresseren maar, saus naar keuze (ik heb een pikante aoli gebruikt van manna)
En dan het resultaat
Dit was lekker, als je een smash burger fan bent, dan moet je dit echt eens proberen
Ik heb er zo een 4 opgegeten. De tortilla is licht knapperig op deze manier, iedereen kan vullen hoe hij het wenst. Dit kan je gemakkelijk op een feestje ook doen, bakken duurt echt niet zolang, je zal wel effe bezig zijn voor 10 man ofzo, maar voor 7-8 personen is dit snel klaar
En ook verschillende manieren geprobeerd
Er zijn ook mensen die hun vlees al gewoon platkloppen op de taco zelf en dan met de taco opleggen omgekeerd, dus eerst taco bovenaan. Heb ik dus niet gedaan
Gewoon echt smashen en dan erop zo kan je zien dat het wel goed gaar is
Het beste (lees gemakkelijkste) vond ik gewoon de taco effe aanbakken in het vet en burger apart en daar gewoon dan nog effe opleggen, dan plakt de kaas als je kaas gebruikt
Dit was lading nummer 2
Das grijs is dus rook van de olie en het vet
Met wat dingen er al op
Had dus zelf taco houders gemaakt van zilverpapier (blijven dubbel vouwen en dan plooien)
Anyway zeker proberen
Alleen oppassen met de tortilla's die krijgen wel snel kleur,
Laatst bewerkt: