- Berichten
- 344
De foto uitdaging van deze maand: doe eens wat anders met rundvlees. Probleempje, de dames hier zijn geen liefhebber van rundvlees. Dus wat te maken??? De standaard frikandellen vinden altijd gretig aftrek, dus het idee was geboren. Even naar de bouwmarkt voor wat aluminium pijp, afkorten wassen, uitkoken, nogmaals afwassen en we hebben de vorm.
De ingredienten met de hulp:
Alles tot een "deeg" gemalen
Daarna de buisjes volgestopt, opletten dat er geen lucht ingesloten wordt en het deeg in de buisjes circa 10 minuten in water van 80 gr C gelegd. Even afvlaten koelen en de frikandel glijdt er zo uit. Deze in de vriezer om op te stijven en op de Q.
Het resultaat:
Het recept
- 500 gr rundvlees, ik heb riblap gebruikt met veel vet
- theelepeltje zout
- mespuntje peper
- mespuntje piment
- mespuntje noodmuskaat
- een klein beetje uienpoeder
- een klein beetje knoflookpoeder
- eetlepel ketjap
- een snufje cayennepeper
- 1 uitje
- 2 a 3 eetlepels paneermeel
- half bakje slagroom
Snij het vlees klein en doe dit in een keukenmachine en maal het fijn, voeg de andere ingredienten toe en goed malen tot een zeer fijn deeg. Dit goed op dikte brengen met paneermeel, zorg voor een stevig deeg. Stop dit in de buisjes ( staal, rvs of aluminium, geen PVC ivm de weekmakers die daar in zitten) en druk stevig aan. Zorg dat er geen luchtinsluiting plaatsvindt. Leg de gevulde buisjes circa 7 minuten in heet water van 80 gr C. Leg het hete buisje op een snijplank en druk voorzichtig de frikandel er uit. Dit gaat makkelijk. Laat de frikandellen afkoelen, dek af met folie en vries ze in. De Q heet stoken en de frikandellen snel rondom grillen tot ze mooi bruin zijn, niet te lang, dan drogen ze uit.
De ingredienten met de hulp:

Alles tot een "deeg" gemalen

Daarna de buisjes volgestopt, opletten dat er geen lucht ingesloten wordt en het deeg in de buisjes circa 10 minuten in water van 80 gr C gelegd. Even afvlaten koelen en de frikandel glijdt er zo uit. Deze in de vriezer om op te stijven en op de Q.
Het resultaat:

Het recept
- 500 gr rundvlees, ik heb riblap gebruikt met veel vet
- theelepeltje zout
- mespuntje peper
- mespuntje piment
- mespuntje noodmuskaat
- een klein beetje uienpoeder
- een klein beetje knoflookpoeder
- eetlepel ketjap
- een snufje cayennepeper
- 1 uitje
- 2 a 3 eetlepels paneermeel
- half bakje slagroom
Snij het vlees klein en doe dit in een keukenmachine en maal het fijn, voeg de andere ingredienten toe en goed malen tot een zeer fijn deeg. Dit goed op dikte brengen met paneermeel, zorg voor een stevig deeg. Stop dit in de buisjes ( staal, rvs of aluminium, geen PVC ivm de weekmakers die daar in zitten) en druk stevig aan. Zorg dat er geen luchtinsluiting plaatsvindt. Leg de gevulde buisjes circa 7 minuten in heet water van 80 gr C. Leg het hete buisje op een snijplank en druk voorzichtig de frikandel er uit. Dit gaat makkelijk. Laat de frikandellen afkoelen, dek af met folie en vries ze in. De Q heet stoken en de frikandellen snel rondom grillen tot ze mooi bruin zijn, niet te lang, dan drogen ze uit.