- Berichten
- 4.056
Onder het mom van "doe eens wat anders met rundvlees", heb ik een poging gedaan om deze kreet om te zetten in daden
Ge?nspireerd door de BBQ pitboys heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Dus bij de slager een mooi stukje rosbief (600 gram) opgehaald en alle ingredi?nten verzameld voor een abdij bier marinade:

De rosbief in dunne plakken (proberen) te snijden:

Marinade dus gemaakt van 1 fles Grimbergen dubbel, theelepel sambal, eetlepel SBR, 2 tenen knoflook, halve rode ui en schijfje gember.
Dit een uurtje of 2 laten marineren. en hierna alles op stokjes geprikt:

Hierna all?s ongeveer 5 tot 6 minuten boven een houtskool vuurtje gelegd en elke keer als ze gedraaid waren weer ingesmeerd met de marinade.

Dit alles op een bordje gelegd met gegrilde zoete aardappelen en een bacon salade.

Het was prima van smaak met een klein beetje pit en de Grimbergen lekker op de achtergrond.
Groeten, Mike
Ge?nspireerd door de BBQ pitboys heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Dus bij de slager een mooi stukje rosbief (600 gram) opgehaald en alle ingredi?nten verzameld voor een abdij bier marinade:

De rosbief in dunne plakken (proberen) te snijden:

Marinade dus gemaakt van 1 fles Grimbergen dubbel, theelepel sambal, eetlepel SBR, 2 tenen knoflook, halve rode ui en schijfje gember.
Dit een uurtje of 2 laten marineren. en hierna alles op stokjes geprikt:

Hierna all?s ongeveer 5 tot 6 minuten boven een houtskool vuurtje gelegd en elke keer als ze gedraaid waren weer ingesmeerd met de marinade.

Dit alles op een bordje gelegd met gegrilde zoete aardappelen en een bacon salade.

Het was prima van smaak met een klein beetje pit en de Grimbergen lekker op de achtergrond.
Groeten, Mike