BasBQ
Beef en Steak

Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Onder het mom van "doe eens wat anders met rundvlees", heb ik een poging gedaan om deze kreet om te zetten in daden
Ge?nspireerd door de BBQ pitboys heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Dus bij de slager een mooi stukje rosbief (600 gram) opgehaald en alle ingredi?nten verzameld voor een abdij bier marinade:


De rosbief in dunne plakken (proberen) te snijden:


Marinade dus gemaakt van 1 fles Grimbergen dubbel, theelepel sambal, eetlepel SBR, 2 tenen knoflook, halve rode ui en schijfje  gember.
Dit een uurtje of 2 laten marineren. en hierna alles op stokjes geprikt:


Hierna all?s ongeveer 5 tot 6 minuten boven een houtskool vuurtje gelegd en elke keer als ze gedraaid waren weer ingesmeerd met de marinade.


Dit alles op een bordje gelegd met gegrilde zoete aardappelen en een bacon salade.


Het was prima van smaak met een klein beetje pit en de Grimbergen lekker op de achtergrond.

Groeten, Mike





 

Gabor

Pitmaster
 
 
Berichten
503
Zo'n bordje kun je voor me neerzetten Mike!!
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
structor zei:
Je had toch nog wel een Grimbergen over he, voor de kok ;)

Ik ben een Brabander, wat denk je zelf  ;) ...... ;D ;D ;D
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
lekker Mike, je hebt er weer iets bijzonders van gemaakt  :)
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Ziet er erg lekker uit Mike!! ;)
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
Ik ben met zoiets altijd bang dat de rosbief te droog wordt. Zoals ik het lees heb je daar geen last van gehad ?!

Btw ziet er prima uit!
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
Schuif maar door......
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Boel0037 zei:
Ik ben met zoiets altijd bang dat de rosbief te droog wordt. Zoals ik het lees heb je daar geen last van gehad ?!

Btw ziet er prima uit!

Nee gaat prima, Mooi dun snijden en niet te lang laten liggen. Insmeren met marinade doet ook wonderen. Als ze beginnen te kleuren zit je meestal goed.
Gewoon proberen, een keer terugleggen kan altijd nog !  Als ze overdone zijn kan dit sowieso niet meer. Is een lekker spiesje kan ik je zeggen  ;)
 

Ener

Stoker
 
 
 
Berichten
467
Dat is weer eens iets heel anders met rosbief, ziet er super uit.
 

maussie1982

Pitmaster
 
 
Berichten
519
Gewaagde actie om met een mooi stuk rosbief te gaan experimenteren. Maar het ziet er leker uit, qua smaak ga ik er van uit dat jij ook smaakt hebt ;-)
 

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
Mooie spiesjes. Weet zeker dat ik die wel lust.
Ook handig om te maken op een meating ;)
 

Alflies

Stoker
 
 
Berichten
336
Ziet er erg lekker uit. Krijg ook spontaan zin in een dubbel.
(gelijk maar een Rochefort in de koeling gezet)
 

Big-T

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.093
ziet er zeker goed uit Mike! was vlees nog lekker rood van binnen?
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.742
Dat ziet er erg leuk en lekker uit!
 
H

Hendrik Willem

Gast
Zier er lekker uit en de Bacon salade klinkt ook goed is dit een eigen recept en eigen Bacon. ;D
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Big-T zei:
ziet er zeker goed uit Mike! was vlees nog lekker rood van binnen?

Is wat lastig met die dunne reepjes, maar was wel lekker mals
 
Bovenaan Onderaan