- Berichten
- 12.056
Voor de Tony Stone Low & Slow Championship moet de Pulled Pork gemaakt worden van varkensschouder i.p.v. procureur. Varkensschouder is de gangbare snit in de VS en die wordt daar Boston Butt genoemd.
Beef & Steak levert die Boston Butts voor de wedstrijd, dus toen we daar waren heb ik er meteen maar ??n meegenomen om te kijken hoe dit afwijkt van een procureur. Ik heb ik het verleden weleens een varkensschouder bereid, voor ik had uitgevogeld dat een procureur hier veel makkelijker te vinden, en dus goedkoper is, maar die kwam van een varkenspoot die ik bij de slager had besteld. Dit is toch wel andere koek en ik vraag me af of wat ik nu heb wel hetzelfde is als wat je in de VS uit het schap pakt.
Dit stuk was ruim 5300 gram, daarna stopte mijn weegschaal ermee! Ik geloof ook nooit dat dit in een uur of 12 klaar is!
Ik ben begonnen met alle loshangende stukjes los te snijden van de onderkant. En daarna heb ik de vetlaag verwijderd.
Zonder de vetlaag.
Hierna heb ik mijn geheime competitie rub aangebracht. Het geheel ligt nu in de folie in de koelkast, vanavond om 10 uur gaat het monster op de WSM.
Wordt vervolgd, wil natuurlijk wel mijn knorretje verdienen
Beef & Steak levert die Boston Butts voor de wedstrijd, dus toen we daar waren heb ik er meteen maar ??n meegenomen om te kijken hoe dit afwijkt van een procureur. Ik heb ik het verleden weleens een varkensschouder bereid, voor ik had uitgevogeld dat een procureur hier veel makkelijker te vinden, en dus goedkoper is, maar die kwam van een varkenspoot die ik bij de slager had besteld. Dit is toch wel andere koek en ik vraag me af of wat ik nu heb wel hetzelfde is als wat je in de VS uit het schap pakt.
Dit stuk was ruim 5300 gram, daarna stopte mijn weegschaal ermee! Ik geloof ook nooit dat dit in een uur of 12 klaar is!

Ik ben begonnen met alle loshangende stukjes los te snijden van de onderkant. En daarna heb ik de vetlaag verwijderd.

Zonder de vetlaag.

Hierna heb ik mijn geheime competitie rub aangebracht. Het geheel ligt nu in de folie in de koelkast, vanavond om 10 uur gaat het monster op de WSM.

Wordt vervolgd, wil natuurlijk wel mijn knorretje verdienen
