BasBQ
Beef en Steak

Project: Zalm koud gerookt

Dat ziet er heerlijk uit! Hoe zou ik op de kamado het beste vis kunnen roken? Gewoon liggend op de grill?
 
Dat ziet er heerlijk uit! Hoe zou ik op de kamado het beste vis kunnen roken? Gewoon liggend op de grill?
liggend gaat op zich prima, je zou er aan kunnen denken om het halverwege om te draaien, maar dat heb ik nooit gedaan, en nooit klachten gehad :)
 
Inderdaad, gewoon liggend met vel aan de onderkant. Niet omdraaien je wilt bij koudroken geen grillmarks aan de bovenkant
 
Prachtig Frits, hier liggen er 2 in de pekel om zaterdag te worden koudgerookt
 
Dan pekel je best lang, of droog je hem lang.
Ik pekel met weinig zout (2,5%) = 25 gram per kilo.
Drogen doe ik niet meer, althans niet in de koelkast, ik spoel de zalm goed af onder koud water en dep hem goed droog.

 
Laatst bewerkt:
Ziet er fantastisch uit Frits.
Zo goed dat ik dat nu ook wil maken. 🤣 Moet ik ook nog een cold smoke generator kopen/krijgen.
 
Ik moet hier niet steeds weer naar gaan kijken...
 
Vandaag is mijn CSG binnen gekomen. Komend weekend maar eens een zalmpje en misschien wat kaas en zout roken.

Wat was de samenstelling van je pekel (p/kg)?
 
Eigen gerookte zalm is super. Dit weekend was de zalm in de winstpakkker. Meteen drie stuks meegenomen. Twee liggen inmiddels ook in de pekel. Dat wordt weer smullen.
 
Lekker lopen roken, Frits!
En wat een mooie schone WSM..
Zelf hou ik niet van vis (vooral niet van zalm).
Ga het wel een keer maken zodra de vrouw niet meer zwanger is ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan