BasBQ
Beef en Steak

Project: Zalm koud gerookt

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.375
De laatste tijd komt het al geregeld voorbij: koud gerookte zalm.
Nu het weer lekker koud is ook maar eens aan de slag gegaan. Drie zalm zijdes gehaald bij de Makro. In de pekel voor een goede dag, afspoelen, dag drogen en toen 12 uur gerookt in de WSM.
Hier wat foto’s:

529af9df333beceafda79d954a1cf2ab.jpg


10dd69c47d439465b07f950f942249f6.jpg


a64e30664836d81056a4d842ecd3e0fe.jpg


2b29c24d77424adbd27f142dcf88ce0c.jpg


07e32532b1b2698246f5de7d518df35a.jpg


982f6cbc38c8d6c76b28903d4bb81724.jpg


b61442acfaeeda83ac71951e0a14b481.jpg


611dc88968c02ce17526d2282de40a4f.jpg


1e22c3ad1f718190c2bb0e843a45bdea.jpg


Bedankt voor het kijken.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.020
Wow dat ziet er zalig uit Frits, krijg ik ook weer trek van... leg voor mij ook maar zo'n lekkere Paulaner Weizener koud!

Die goud kleurige kartonnetjes, waar heb je die vandaan gehaald?
 

Patrckk

Vuurmaker
 
Berichten
81
Dat ziet er fraai uit!

Hoe lang kun je deze gerookte zalm gevacumeerd nog bewaren in de koelkast? Ga je ook over tot invriezen met zulke voorraden?
 

Marcel

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
759
Lekker de koelkast weer vol Frits en dat voor Sinterklaas avond. Ben benieuwd wat de kerstdagen je brengt. 😉
Zelf struikelde ik er laast ook bijna over maar moest het laten liggen vanwege een te hectische periode zelf het forum amper gebruikt. Nog een paar weekjes en dan weer eens iets lekkers delen hier.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.375
Dat ziet er fraai uit!

Hoe lang kun je deze gerookte zalm gevacumeerd nog bewaren in de koelkast? Ga je ook over tot invriezen met zulke voorraden?
Dit durf ik wel twee weken te bewaren in de koelkast. Maar hier vries ik een deel van in.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.667
that's the way to do it
gewoon gelijk 3 zijdes roken.

mooi rekje heb je daarvoor trouwens
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.375
Het rekje is van Weber zelf, speciaal om hangend te roken. Zou wel zes zijdes kunnen roken zo.
 

Bas89

Kooltjesharker
 
 
Berichten
131
Ziet er goed uit! Maar belangrijkste... Hoe was/is de smaak?
 

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.275
Lekker hoor moet ik nodig bij de Makro weer langs voor zalm smullen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.375
Ziet er goed uit! Maar belangrijkste... Hoe was/is de smaak?
De mensen die hem geproefd hebben vonden het heerlijk.
Zelf moet ik niks van vis hebben, maar ik vind het wel leuk om te maken.
 

@rno

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.546
Ziet er mooi uit

Fijn dat je proevers voor je heb dan Frits als je er zelf niets van moet hebben
 

Robert Z

Stoker
 
 
 
Berichten
408
Haha wat gaaf dat je dat voor de mensen om je heen maakt. Maar mijn buurman heeft dit onlangs ook gemaakt en die was ook werelds. Wel echt een leuk meerdaags project.
 

Sjerome

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
217
Hallo Frits, dat ziet er goed uit.
Ik heb pas voor het eerste koud roken ontdekt. Erg leuk om te doen en nog heel veel te leren. Vandaar dat ik wat vragen heb.

De zalmzijdes die ik had, hadden beide een witte flap, is het de bedoeling dat ik die eraf snijd?
En ik zie dat je 2 smoke generators gebruikt, is dat omdat je meerdere visdelen gebruikt?

Ondertussen heb ik gelezen dat je ook kaas en zelfs zout kunt roken. Ik zal het forum eens doorspitten wat ik nog meer kan maken.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.375
@Sjerome

Het witte aan de binnenkant probeer ik zoveel mogelijk te verwijderen. Dit doe ik omdat het resultaat dan mooier is, voor de smaak maakt het weinig uit.
De reden dat ik twee CSG heb gebruikt is om dat de eerste in het begin niet echt op gang kwam. Toen heb ik het rookmot tien minuten in de oven gedroogd op 100 graden en door de koffiemolen gehaald. Deze aangestoken en in de wsm gezet. Toen het na een kwartier goed rookte heb ik niet meer gekeken. De volgende ochtend zag ik dat ze beide op waren.
succes met je zoektocht naar koud rook projecten.
 

mcjas

Stoker
 
 
 
 
Berichten
300
@Frits er is nog een openstaande vraag over waar je die goudkleurige karton vandaan hebt, ben ik nieuwsgierig naar :)
Met deze buitentemperatuur en de komende tijd hopelijk iets meer rust in de tent hier ga ik ook maar weer eens een en ander in de rook zetten, dank voor de inspiratie.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.375
Die kartonnetjes zijn eigenlijk de deksels voor aluminium bakjes.
Deze heb ik bij de Hanos gekocht, daar worden ze los verkocht. Er zijn verschillende formaten. Gaan per 50 stuks geloof ik maar zijn niet echt duur.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.293
Geef mij ook zo'n kerel die niet van vis houdt ,ik moet alles delen🙁 de zalm ziet er echt fantastisch uit😍 gisteren bij Hanos ook weer 2 zalmzijdes meegenomen dus we gaan weer binnenkort lekker smullen.
 
Bovenaan Onderaan