- Berichten
- 768
Was ik de laatste keer al aangenaam verrast over de stabiliteit van de WSM, nu zou ik eens kijken of hij echt doet wat jullie beweren over de Smokey Mountain. Had een mooie procureur van 1,7 kg en ging er vanuit dat hij na een uurtje of 9 klaar zou moeten zijn. maar toen ik vanmorgen om 6 uur wakker was toch maar uit bed gesprongen want stel je voor dat hij het niet zou doen. Enfin om kwart voor 7 ging het stukje vlees erop en ben ik nog even m'n bedje ingesprongen en er maar vanuit gaan dat het allemaal zou gaan doen wat hij moest doen. Dus toen ik om half 9 uit het raam keek was ik heel benieuwd wat ik zou aantreffen. En ja hoor, netjes op 115?C alleen was de was de kerntemp voor mijn idee al veels te hoog, rond 60?C. Maar ik was gerustgesteld na het zien van 1 grafiek van Maussie dat de eerste paar ur altijd heel snel gaan en dat had ik kunnen weten, zo ging het altijd bij mij. Alleen had ik het idee dat dat bij de WSM minder hard zou gaan. De volgende uren ging het inderdaad veel minder snel en ging het weer zoals ik het gewend was. Dus bij 71?C ingesmeerd met een glaze voor een uurtje of 2 en daarna ingepakt in de folie. Uiteindelijk was om kwart voor drie de kerntemp van 90?C bereikt en dat was toch eerder als verwacht. Maar de regel blijft hij is klaar als hij klaar is. Nou het resultaat, hij was verrukkelijk en een hele mooie smokering. Wat de meeste van jullie allang wisten is vandaag toch weer bevestigd, de Smokey Mountain is echt een wereldbbq voor low and slow. Heb er de hele dag niks aan hoeven doen en ik had nog redelijk wat briketten over na 9 uur.
Op 71?C net na de glaze
Het resultaat
Op 71?C net na de glaze

Het resultaat

