BasBQ
Beef en Steak

PP - 1e getrokken varken

 
 

Langemakki

Stoker
Berichten
358
Vrije dag dus wat doe je dan... voor de 1e keer een Pulled Pork op de Q.

Milde rub PP

- 5 EL paprikapoeder
- 6 EL bruine basterdsuiker
- 2 EL rietsuiker
- 1 TL zwarte peper
- 2 TL mosterpoeder
- 2 TL uienpoeder
- 1 TL knoflookpoeder
- 1 TL gemberpoeder

Het stuk in 2 delen gesneden om te kunnen oefenen en daarna in de vacuum zak voor 1 dag.
Q aangestoken en op 100 graden gebracht, helaas schoot de temperatuur iets door naar 125 graden.
Toch erop gelegd en de temp zakte iets maar bleef boven 110 graden hangen.
Bij een kerntemperatuur van 70 graden, het vlees ingepakt in alufolie, met wat saus erbij, daarna gewacht tot kern 80 graden.
Vlees uitgepakt en in gesmeerd met glaze en terug op de Q en gewacht tot kern 84 graden.'
Toen een fout gemaakt  :blush: om er aan te gaan trekken ipv. inpakken en 30 min wachten.

PP Glaze
Ingredi?nten:
? cup barbecuesaus
2 eetlepels honing
en wat appelsap

Het resultaat was niet top, smaak wel maar ik kreeg het spul niet uit elkaar getrokken.
Gelukkig hebben wij de foto's nog... 

20150512_210257.jpg


20150512_210655.jpg


20150512_222202.jpg


20150514_084839.jpg


20150514_093124.jpg


20150514_113912.jpg


20150514_113920.jpg


20150514_114246.jpg


20150514_123505.jpg


20150514_123712.jpg


20150514_123716.jpg


20150514_132603.jpg


20150514_185810.jpg
 
dat is een lekker broodje.
Je hebt hem zo te zien gesneden en niet uit elkaar getrokken? Wat is daar je gedachte bij geweest?

verder Richard +1
 
@Leo
ik kreeg het niet voor elkaar met de vorken om het stuk uit elkaar te trekken...

Bedankt voor de tips, die gaan van pas komen voor het 2e stuk  :D
 
Je eind temperatuur moet zeker 88.C - 90.C zijn, en wat ik lees is dat jij hem tot 84.C heb gedaan.
Daarom is hij niet te pullen.
 
dank voor alle tips!!

Kom maar op met dat stickertje  :-*
 
Ervaring is ook wat waard, en het vervelende is dat je het nu nog een keer moet maken ;)

Gefeliciteerd met je knorrie!
 
Zondag ronde 2  ;-)
 
Nu aan het ontdooien  ;-)
 
Het ziet er heerlijk uit, maar het is geen Pulled Pork, dus helaas geen badge :(.

Je kan het vlees pas pullen als het bindweefsel zo goed als opgelost is en dat is bij een graad of 88C. ls de kern die temperatuur bereikt heeft moet de probe er als het ware in glijden, zo niet gewoon nog een kwartiertje terug in de smoker.

Succes bij de volgende keer.
 
morgen ronde 2  B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan