Bji B&S een picnic van 4kg besteld voor zondag 7 april, pulled pork stond op de wensenlijst. Dat het zulk mooi bbq weer zou worden was ons niet bekend maar is natuurlijk mooi meegenomen! We volgen de wedstrijdmethode van noskos zodat we aan het eind van de dag onze gasten (hopen te) kunnen verblijden.
De picnic ontdaan van overtollig vet, geinjecteerd en in de rub gezet, nachtje rust er overheen terwijl wij nog een klein biertje doen bij een optreden van een band elders.
Hij is iets te nat na het injecteren (hadden hem droog moeten deppen voor hij de rub inging, schijnt de penetratie van de rub te verminderen) maar goed, inpakken en wegwezen.
's Ochtend om 8 uur er uit en de keramische BBQ aansteken...
De plate setter gebruikt om de temperatuur te controleren, lekbak gevuld met een trapistenbiertje om uitdroging te voorkomen.
En even later staat ie lekker zijn ding te doen...
Halverwege...
Na ca. 5 uur glazuren, was nog geen 74 graden maar alvast gedaan.
Bijna klaar, nog even inpakken om door de zone te gaan...
Trekken en de saus er doorheen, broodjes maken en smullen.
Hij was voldoende mals naar ons idee, blije gasten. Begin wat moeite gehad om temp constant te houden (teveel houtkool gedaan misschien?) waardoor het even goed opletten was, daarna echter stabiel en rustig in de gaten kunnen houden. Pulled pork is wereklijk heerlijk en gaan we zeker nog vaker klaarmaken! Opmerkingen en suggesties zijn welkom!
De picnic ontdaan van overtollig vet, geinjecteerd en in de rub gezet, nachtje rust er overheen terwijl wij nog een klein biertje doen bij een optreden van een band elders.



Hij is iets te nat na het injecteren (hadden hem droog moeten deppen voor hij de rub inging, schijnt de penetratie van de rub te verminderen) maar goed, inpakken en wegwezen.

's Ochtend om 8 uur er uit en de keramische BBQ aansteken...

De plate setter gebruikt om de temperatuur te controleren, lekbak gevuld met een trapistenbiertje om uitdroging te voorkomen.

En even later staat ie lekker zijn ding te doen...

Halverwege...

Na ca. 5 uur glazuren, was nog geen 74 graden maar alvast gedaan.

Bijna klaar, nog even inpakken om door de zone te gaan...

Trekken en de saus er doorheen, broodjes maken en smullen.


Hij was voldoende mals naar ons idee, blije gasten. Begin wat moeite gehad om temp constant te houden (teveel houtkool gedaan misschien?) waardoor het even goed opletten was, daarna echter stabiel en rustig in de gaten kunnen houden. Pulled pork is wereklijk heerlijk en gaan we zeker nog vaker klaarmaken! Opmerkingen en suggesties zijn welkom!