BasBQ
Beef en Steak

Onze eerste pulled pork

 
 

Gabor

Pitmaster
Berichten
503
Bji B&S een picnic van 4kg besteld voor zondag 7 april, pulled pork stond op de wensenlijst. Dat het zulk mooi bbq weer zou worden was ons niet bekend maar is natuurlijk mooi meegenomen! We volgen de wedstrijdmethode van noskos zodat we aan het eind van de dag onze gasten (hopen te) kunnen verblijden.

De picnic ontdaan van overtollig vet, geinjecteerd en in de rub gezet, nachtje rust er overheen terwijl wij nog een klein biertje doen bij een optreden van een band elders.

9E6E93E2-4E37-45D0-B4C0-3D99AEA3A211-3829-000002A417F06ABC_zps9b4553b9.jpg

9442A6F3-1183-4CDF-82DB-1E35214938DF-3829-000002A413E3694D_zpscb49e8a2.jpg

99D31893-9ECF-4487-BE2D-F063A0693360-3829-000002A40FAADF50_zps124df07a.jpg


Hij is iets te nat na het injecteren (hadden hem droog moeten deppen voor hij de rub inging, schijnt de penetratie van de rub te verminderen) maar goed, inpakken en wegwezen.

01569D13-DC4E-4920-BE06-6BD464D073B5-3829-000002A40BF17854_zps425baffa.jpg


's Ochtend om 8 uur er uit en de keramische BBQ aansteken...

24ED61EA-60BF-43E0-8370-271BCF923737-4457-000003068262DC52_zpsaae724cf.jpg


De plate setter gebruikt om de temperatuur te controleren, lekbak gevuld met een trapistenbiertje om uitdroging te voorkomen.

94376EC2-F934-4579-B0A2-96F31FFA6D04-4457-0000030689E8380F_zpse43742e8.jpg


En even later staat ie lekker zijn ding te doen...

E72AD263-4C32-42FC-A14A-E3FDECFD115D-4457-000003068F7EFA34_zps4ae180d1.jpg


Halverwege...

F2566A94-546D-4F02-95BC-99CFA944F8C4-4457-0000037F6CF8B5D8_zps22ce612e.jpg


Na ca. 5 uur glazuren, was nog geen 74 graden maar alvast gedaan.

0F846B9A-8DB0-4F0B-ABFF-7A59271566E5-4457-0000037F727177D4_zps7acd2f9c.jpg


Bijna klaar, nog even inpakken om door de zone te gaan...

CB3F6DA3-7AEF-46B7-898A-9D42CD2FD944-4457-0000037F76F0B991_zpsa8177804.jpg


Trekken en de saus er doorheen, broodjes maken en smullen.

395E8A9B-9E66-4718-A115-0A492D1A4B52-4457-000003CE905E96DE_zps8a92efc6.jpg


311DDBC5-5E8E-4C2C-A5D5-7F561A77AF08-4457-000003CE8D49E89A_zpsdfc070db.jpg


Hij was voldoende mals naar ons idee, blije gasten. Begin wat moeite gehad om temp constant te houden (teveel houtkool gedaan misschien?) waardoor het even goed opletten was, daarna echter stabiel en rustig in de gaten kunnen houden. Pulled pork is wereklijk heerlijk  en gaan we zeker nog vaker klaarmaken! Opmerkingen en suggesties zijn welkom!

 
Het ziet er in ieder geval erg lekker uit!
 
Keurig en gefeliciteerd met je knorretje.
Wel lef zo'n wit overhemd.
 
gefeliciteerd met je knorretje, dat ziet eruit om in te happen  :)
 
Wat een heerlijk broodje PP.
Gefeliciteerd met je knorretje.
 
Gefeliciteerd met je knorretje!
Waar heb je mee ge?njecteerd? Want alleen bij bepaalde producten heb je last als je het erop laat zitten met injecteren.

En dan je mooie biertje, gewoon opdrinken ;) Het doet niets voor je vlees, water ook niet.
Stel je voor, het vlees wordt warm en perst het vocht naar buiten. Denk je dat een beetje waterdamp in je BBQ dat voorkomt? Het inpakken zorgt ervoor dat het niet uitdroogt!
 
Gefeliciteerd met je knorretje
 
Dank voor de felicitaties en de tips, zal het bier volgende keer gewoon maar opdrinken ;-)

Ik heb jouw recept aangehouden noskos, ook voor de injectiemix. Heb hem 's avonds rond 19:00 geinjecteerd en 's ochtends om 8:00 uit de koelkast gehaald, gelijk een grote scheut marinade op mijn shirt en op de vloer... Misschien heeftie te lang in de de koelkast gelegen? Of ik heb gewoon niet goed geinjecteerd, moet daar denk ik nog wel wat ervaring mee opdoen ;-)

Dat witte overhemd is idd niet schoon gebleven maar dat ben ik gelukkig niet, heb samen met een maatje de PP gemaakt en ik waarschuwde hem daar dus ook al voor toen hij begon te kwasten haha...
 
4 tot 12 uur van te voren injecteren is genoeg. Vier uur komt meestal niet uit want dan moet je er je bed voor uit ;)
 
Gefeliciteerd.
 
Die ziet er prima uit hoor! En proficiat met je knorretje!
 
Mooie eerste pp hoor!
 
Zo z?g, jij bent goed bezig geweest  :)
Ziet er top uit.
Van harte met je welverdiende knorretje

Mac
 
Dank voor de leuke reacties en tips.
En dat witte hemd gaat sowieso nooit meer aan haha ;-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan