Nosmo's Secret Rib Rub.
Dit is mijn favoriete rub voor spareribs, het is ooit begonnen als een recept van de BBQ pitboys maar ik heb er zoveel aan lopen klooien dat het nu toch iets heel anders is geworden.
Ik hoop dat jullie mijn geheim kunnen bewaren.
Ingredi?nten;
Werkwijze;
Kieper alles in een potje, deksel erop, schudden en klaar is Nosmo.
Als ik ribs maak strooi ik de avond van te voren de rub lichtjes over de ribs, wrijf de rub goed in het vlees en laat de rub een nachtje intrekken. Daarna zijn de ribs klaar om gerookt te worden.
Archieffoto van het eindresultaat;
Dit is mijn favoriete rub voor spareribs, het is ooit begonnen als een recept van de BBQ pitboys maar ik heb er zoveel aan lopen klooien dat het nu toch iets heel anders is geworden.
Ik hoop dat jullie mijn geheim kunnen bewaren.


Ingredi?nten;
3 1/2 eetl | Keuken zout |
4 eetl | Rietsuiker |
4 eetl | Bruine suiker |
3 eetl | Paprika poeder |
3 eetl | Zwarte peper |
4 theel | Gerookt paprika poeder (de hete variant) |
2 theel | Knoflook poeder |
2 theel | Uien poeder |
2 theel | Mosterd poeder |
1 theel | Gemalen komijn |
1 theel | Gember poeder |
1 theel | Chili poeder (kruiden mengsel, geen pure chili peper) |
Werkwijze;
Kieper alles in een potje, deksel erop, schudden en klaar is Nosmo.
Als ik ribs maak strooi ik de avond van te voren de rub lichtjes over de ribs, wrijf de rub goed in het vlees en laat de rub een nachtje intrekken. Daarna zijn de ribs klaar om gerookt te worden.
Archieffoto van het eindresultaat;
