- Berichten
- 6.041
Een eenvoudige maar heerlijke Bami, een vrij neutraal bijgerecht.
Dit recept staat ook al bij een ander recept maar is zo, als los recept eenvoudiger te vinden
- 500 gr. Mie koken in een sterke kippenbouillon (10 tabletten kippenbouillon op 4 liter water), afgieten, MAAR de kookbouillon bewaren en af laten koelen, Mie afspoelen met koud water in een vergiet, apart zetten en uit laten lekken, ik hou ook altijd een veel kortere kooktijd aan dan de verpakking zegt (net niet al dente)
- 200 gram ontbijtspek in fijne stukjes/reepjes snijden.
- 1 flinke ui snipperen
- 1 teen knoflook
- 1 tot 2 preien in ringen.
- Blokje trassie ter grootte van een vierkante cm. of iets meer
- 1 tl. Sambal Oelek
- ½ -1 el. Lichte sojasaus (Pearl River Bridge of kikkoman)
- ½ -1 el. Ketjap Manis (geen conimex, maar ABC of Kentel A of Medja of Bango)
Bereiden:
Ontbijtspek in fijne stukjes/reepjes snijden en knapperig bakken in een koekenpan in 2-3 EL. arachideolie, uit de pan halen en ui fruiten op laag vuur 5 min. trassi (verkruimelen) en knoflook geknepen erbij en 5 min. mee fruiten (laag vuur!)
Alles uit de pan halen en op hoog vuur zonder toevoegingen de prei pisheet aanzetten voor 1 a 2 minuten. Uit de pan halen en bij de andere ingredienten doen.
Sojasaus, ketjap manis, sambal toevoegen aan het uit de pan gehaalde mengsel. Dit mengsel in de pan terug storten.
de uitgelekte Mie, die nu aan elkaar plakt, in de afgekoelde bouillon los weken en kort uit laten lekken in een vergiet en toevoegen aan het mengsel in de pan en bakken tot heet.
Laatst bewerkt: