- Berichten
- 5.627
Een eenvoudige maar heerlijke Bami, een vrij neutraal bijgerecht.
Dit recept staat ook al bij een ander recept maar is zo, als los recept eenvoudiger te vinden
500 gr. mie koken in een sterke kippenbouillon, afspoelen met koud water en wat arachideolie goed erdoor roeren zodat het niet gaat plakken en verder uit laten lekken.
Ik hou ook altijd een veel kortere kooktijd aan dan de verpakking zegt (net niet al dente want je gaat hem nog opbakken en gaart dan nog door)
250-300 gram bacon bakken en in fijne stukjes snijden of eerst fijnsnijden en krokant goudbruin bakken
1 flinke ui snipperen
2 tenen knoflook (uitgeknepen) of heel fijn gesneden/gehakt
1 tot 2 preien in ringen.
Blokje trassie ter grootte van een erwt of voor de trassie junks 1 cm x 1 cm
1/2-1 tl. Sambal Oelek
lichte sojasaus (kikkoman of Pearl river bridge)
een heel klein beetje (1/4 tl.) Ketjap Manis geen conimex Maar Kentel A of Medja, of ABC die laatste vind ik het lekkerst.
Ui fruiten op laag vuur zodra de ui geen vocht meer uitscheidt, na ongeveer 5 minuten, de trassi verkruimelen en toevoegen en meefruiten enkele minuten later de knoflook toevoegen dit geheel op zeer laag vuur laten sudderen tot een mooie lichtbruine kleur, minimaal nog 5 minuten, kijk uit dat de knoflook niet verbrandt, de prei bij voorkeur apart heel kort en hoog bakken
gebakken en fijngesneden ontbijtspek en de gebakken ui toevoegen aan de prei goed omhusselen en dan de gekookte Mie in etapes erbij voegen en steeds omscheppen goed doorbakken op smaak brengen met sojasaus, ketjap manis en sambal oelek.