- Berichten
- 1.614
Gisterenavond nog wat zitten spelen met de ooni en pizzadeeg.
De 2 vorige sessies was het pizzadeeg telkens wat een tegenvaller, moeilijk te bewerken, kleverig,...
Nochtans het gewone standaard Ooni recept gevolgd.
Na wat appen met een mede pizza liefhebber eens getest met enkel het vochtgehalte naar beneden te halen.
Dus ipv 60% vocht nu naar 53% volgens het pizzabijbel boek.
's ochtends heeft mijn vrouw het deeg gemaakt volgens de Ooni calculator maar dus nu met 53% .
Opgebold in de rijsdoos.
Hierbij viel haar al op dat het deeg minder kleverig was en makkelijker op te bollen.
Zo zagen ze er 8h later uit.
Nu komt het, is het deeg makkelijker te verwerken...
Eerste poging, 250gr deeg, mooie pizza van net iets meer als 30cm.
Volledig met de hand gestrechted en nog een rand er aan.
Oef, dit is het, veeeel makkelijker te bewerken, wat een verademing.
Tomatensaus, chorizo, kerstomaatjes, mozzarella, pijpajuin en achteraf burrata erop
2e verse geitenkaas, wakame en persil de mer (mengeling van Dulse en Zeesla), gekonfijte ui, parmaham , walnootjes
3e mozzarella, pancetta, kastanjechampignons , parmezaanse kaas, bloemetjes van rozemarijn
4e zure room rode biet rode ajuin dan nootjes en honing
Was een geslaagde sessie met hier en daar toch nog een leer momentje.
Zo gaat het volgende keer hopelijk weer net iets beter.
De 2 vorige sessies was het pizzadeeg telkens wat een tegenvaller, moeilijk te bewerken, kleverig,...
Nochtans het gewone standaard Ooni recept gevolgd.
Na wat appen met een mede pizza liefhebber eens getest met enkel het vochtgehalte naar beneden te halen.
Dus ipv 60% vocht nu naar 53% volgens het pizzabijbel boek.
's ochtends heeft mijn vrouw het deeg gemaakt volgens de Ooni calculator maar dus nu met 53% .
Opgebold in de rijsdoos.
Hierbij viel haar al op dat het deeg minder kleverig was en makkelijker op te bollen.
Zo zagen ze er 8h later uit.
Nu komt het, is het deeg makkelijker te verwerken...
Eerste poging, 250gr deeg, mooie pizza van net iets meer als 30cm.
Volledig met de hand gestrechted en nog een rand er aan.
Oef, dit is het, veeeel makkelijker te bewerken, wat een verademing.
Tomatensaus, chorizo, kerstomaatjes, mozzarella, pijpajuin en achteraf burrata erop
2e verse geitenkaas, wakame en persil de mer (mengeling van Dulse en Zeesla), gekonfijte ui, parmaham , walnootjes
3e mozzarella, pancetta, kastanjechampignons , parmezaanse kaas, bloemetjes van rozemarijn
4e zure room rode biet rode ajuin dan nootjes en honing
Was een geslaagde sessie met hier en daar toch nog een leer momentje.
Zo gaat het volgende keer hopelijk weer net iets beter.