Eind vorige week was eindelijk het UDS in een fase gekomen dat het ergens op begon te lijken; daarom heb ik gisteren een leuk maaltje kunnen maken.
De pret begon op zaterdagochtend. Eerst de spareribs in de butt rub:

Kolenmand vullen; aansteken en rookhout erbij.

Na 3 uur zit de eerste sessie er op

Tijd om in te pakken

Vervolgens beetje appelsap er bij en nog 2 uur in de smoker.
Ik vind dat de ribs er toch erg donker uit zien.
Hier in de shoutbox om hulp gevraagd. Noskos kwam met de oorzaak en een goed idee om de ribs te redden.
De volgende ochtend 2 hele kippen gewassen, gedroogd en in de Blues Hog rub gezet.

Later op de dag de UDS weer aan en de moinks erop gelegd om de eerste honger van de gasten te stillen.

Terwijl de moinks rustig aan gaarden is de BCC ten aanzien van het publiek geprepareerd. Helaas waren de handschoenen op..:-(

De 2 gezusters gezellig tegenover elkaar

Moinks: altijd lekker

Na 5 kwartier is de kip echt wel klaar (filet iets aan de droge kant):

Ribben zijn na 1 uur klaar. Als glace gebruikte ik Sweet Baby Rays bbq sauce.

Alle ribben op...;-)

Conclusie:
Gasten zijn tevreden; heeft ze allemaal goed gesmaakt.
De UDS heeft door het kleine formaat toch wel last van directe hitte.
Er moet dus een hitteschild komen. Hopelijk zijn de ribben de volgende keer wat minder donkerbruin.
Kip heb ik te lang laten staan door me op de tijd te focussen.
Volgende keer vanaf 60 minuten met de thermapen checken.
Verder wel erg tevreden over de UDS....
De pret begon op zaterdagochtend. Eerst de spareribs in de butt rub:

Kolenmand vullen; aansteken en rookhout erbij.

Na 3 uur zit de eerste sessie er op

Tijd om in te pakken

Vervolgens beetje appelsap er bij en nog 2 uur in de smoker.
Ik vind dat de ribs er toch erg donker uit zien.
Hier in de shoutbox om hulp gevraagd. Noskos kwam met de oorzaak en een goed idee om de ribs te redden.
De volgende ochtend 2 hele kippen gewassen, gedroogd en in de Blues Hog rub gezet.

Later op de dag de UDS weer aan en de moinks erop gelegd om de eerste honger van de gasten te stillen.

Terwijl de moinks rustig aan gaarden is de BCC ten aanzien van het publiek geprepareerd. Helaas waren de handschoenen op..:-(

De 2 gezusters gezellig tegenover elkaar

Moinks: altijd lekker

Na 5 kwartier is de kip echt wel klaar (filet iets aan de droge kant):

Ribben zijn na 1 uur klaar. Als glace gebruikte ik Sweet Baby Rays bbq sauce.

Alle ribben op...;-)

Conclusie:
Gasten zijn tevreden; heeft ze allemaal goed gesmaakt.
De UDS heeft door het kleine formaat toch wel last van directe hitte.
Er moet dus een hitteschild komen. Hopelijk zijn de ribben de volgende keer wat minder donkerbruin.
Kip heb ik te lang laten staan door me op de tijd te focussen.
Volgende keer vanaf 60 minuten met de thermapen checken.
Verder wel erg tevreden over de UDS....
