BasBQ
Beef en Steak

Moinkes/SpareRibs/BCC

 
 

FelixH

Pitmaster
Berichten
586
Eind vorige week was eindelijk het UDS in een fase gekomen dat het ergens op begon te lijken; daarom heb ik gisteren een leuk maaltje kunnen maken.
De pret begon op zaterdagochtend. Eerst de spareribs in de butt rub:



Kolenmand vullen; aansteken en rookhout erbij.


Na 3 uur zit de eerste sessie er op


Tijd om in te pakken


Vervolgens beetje appelsap er bij en nog 2 uur in de smoker.

Ik vind dat de ribs er toch erg donker uit zien.
Hier in de shoutbox om hulp gevraagd. Noskos kwam met de oorzaak en een goed idee om de ribs te redden.

De volgende ochtend 2 hele kippen gewassen, gedroogd en in de Blues Hog rub gezet.


Later op de dag de UDS weer aan en de moinks erop gelegd om de eerste honger van de gasten te stillen.


Terwijl de moinks rustig aan gaarden is de BCC ten aanzien van het publiek geprepareerd. Helaas waren de handschoenen op..:-(


De 2 gezusters gezellig tegenover elkaar


Moinks: altijd lekker


Na 5 kwartier is de kip echt wel klaar (filet iets aan de droge kant):


Ribben zijn na 1 uur klaar. Als glace gebruikte ik Sweet Baby Rays bbq sauce.



Alle ribben op...;-)



Conclusie:
Gasten zijn tevreden; heeft ze allemaal goed gesmaakt.
De UDS heeft door het kleine formaat toch wel last van directe hitte.
Er moet dus een hitteschild komen. Hopelijk zijn de ribben de volgende keer wat minder donkerbruin.

Kip heb ik te lang laten staan door me op de tijd te focussen.
Volgende keer vanaf 60 minuten met de thermapen checken.

Verder wel erg tevreden over de UDS....:)
 
Veel werk gemaakt van zo'n eerste run. En meteen een tokkie verdiend.
 
Tokkie zeker verdient! En een hoop lekker eten gemaakt zo te zien!
 
Het ziet er allemaal lekker uit.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
hoi FelixH, mooi dat je je tokkie hebt gescoord! Proficiat  ;)
 
Welkom bij de Tokkies, wat had je met de ribs gedaan om zette redden?
 
Lekker bezig geweest ziet er goed uit.l
 
@Frits: ik heb een ikea rvs blik op  de kolenmand gelegd als hitteschild. De donkerste rib heb ik alu folie laten zitten tijdens het verwarmen, uit de folie bij het glaceren.
 
Alle begin is moeilijk met iets nieuws goed gedaan en tevreden gasten prima toch.
gefeliciteerd met je tokkie !
 
Mooi bezig geweest Felix!!!
 
Leuke inwijding van je UDS.
 
Terug
Bovenaan Onderaan