- Berichten
- 262
Hoi,
Ik ben net lid geworden en me even voorgesteld. Valt me op op dat forum erg actief is, leuk!
Gisteren voor de tweede keer pulled pork gemaakt op mijn BGE. Dit keer een stuk procureur gehaald van 2,2 kilo bij mijn slager en het bot laten zitten. (was dat een slimme zet?)
Zaterdag ochtend ingerubt met eigen rub mengsel en ingespoten met mengsel appelsap, honing zeezout en uienpoeder.
In koelkast gedaan en zondag ochtend om 07.00u mijn bed uit om mijn BGE aan te steken. Opzich wel bijzonder want ben absoluut geen ochtend mensen.
BGE op 120graden en procureur erop gedaan. Tot 74 graden laten komen en ingepakt in aluminium en door laten gaan tot 88 graden.
En na ongeveer 11 uur was het dan zover. Nog even laten rusten, PP eindmix gemaakt (in mijn geval mix van appelsap, vocht uit aluminium, Sweet Baby Rays BBQ Saus, rietsuiker want had geen bruine basterd suiker en beetje worchestersaus) en na het vlees gepulled te hebben er beetje doorheen gemixt.
Smaakte erg lekker, maar de week ervoor was mijn eerste keer. Kleiner stuk procureur, 500gram zonder bot en niet geinjecteerd met marinade.
Zowel vriendin als ik vonden het lekker, maar vroegen ons af of het vorige keer nu beter smaakte. Misschien meer korst met rub in verhouding? Geen bot? Of misschien gewoon omdat we toen voor eerst aten en onder de indruk waren.
Hieronder paar fototjes. Tips/reacties, altijd welkom!
Ik ben net lid geworden en me even voorgesteld. Valt me op op dat forum erg actief is, leuk!
Gisteren voor de tweede keer pulled pork gemaakt op mijn BGE. Dit keer een stuk procureur gehaald van 2,2 kilo bij mijn slager en het bot laten zitten. (was dat een slimme zet?)
Zaterdag ochtend ingerubt met eigen rub mengsel en ingespoten met mengsel appelsap, honing zeezout en uienpoeder.
In koelkast gedaan en zondag ochtend om 07.00u mijn bed uit om mijn BGE aan te steken. Opzich wel bijzonder want ben absoluut geen ochtend mensen.
BGE op 120graden en procureur erop gedaan. Tot 74 graden laten komen en ingepakt in aluminium en door laten gaan tot 88 graden.
En na ongeveer 11 uur was het dan zover. Nog even laten rusten, PP eindmix gemaakt (in mijn geval mix van appelsap, vocht uit aluminium, Sweet Baby Rays BBQ Saus, rietsuiker want had geen bruine basterd suiker en beetje worchestersaus) en na het vlees gepulled te hebben er beetje doorheen gemixt.
Smaakte erg lekker, maar de week ervoor was mijn eerste keer. Kleiner stuk procureur, 500gram zonder bot en niet geinjecteerd met marinade.
Zowel vriendin als ik vonden het lekker, maar vroegen ons af of het vorige keer nu beter smaakte. Misschien meer korst met rub in verhouding? Geen bot? Of misschien gewoon omdat we toen voor eerst aten en onder de indruk waren.
Hieronder paar fototjes. Tips/reacties, altijd welkom!


