- Berichten
- 6.637
Ik ga dit weekend mijn eerste pulled pork klaarmaken. Mijn initi?le planning was vanavond met de voorbereiding te beginnen, ik kan vanochtend al beginnen met dank aan mijn huidige opdrachtgever ;D (iets met budgetten).
Ik heb woensdag de macro procoureur uit de vriezer gehaald, deze was vanochtend ontdooit.
Zo lag ze er vanochtend bij.
In al mijn enthousiasme vergeten de foto van de rub in een bakje vergeten, maar wel een foto van de procoureur in rub met jasje aan:
De rub is de Southern Succor Rub, afkomstig van Noskos zijn site.
Ik ga de PP op mijn weber OTG57 maken, mijn grootste zorgpunt gaat de temperatuur zijn. Ik heb hiermee vorig weekend lopen experimenteren (tijdens een spareribs sessie) en ik kwam hier op uit.
Boven de briketten een cakeblik gevuld met water en ook naast de brikketten (rode pijlen), ik kon hiermee gedurende 4 1/2 uur de temperatuur tussen de 107 en 109 uur houden. Ik ga er vanuit dat dit met dit grotere stuk vlees ook gaat lukken. Echter als een meer ervaren iemand hier iets over kan roepen hoe het beter kan dan hoor ik het graag (het voelt een beetje als een JBF methode)
Tenslotte buienradar gecheckt en dat ziet er goed uit voor vanavond/vanacht dus ik voel me er redelijk klaar voor.
Ik heb woensdag de macro procoureur uit de vriezer gehaald, deze was vanochtend ontdooit.
Zo lag ze er vanochtend bij.
In al mijn enthousiasme vergeten de foto van de rub in een bakje vergeten, maar wel een foto van de procoureur in rub met jasje aan:
De rub is de Southern Succor Rub, afkomstig van Noskos zijn site.
Ik ga de PP op mijn weber OTG57 maken, mijn grootste zorgpunt gaat de temperatuur zijn. Ik heb hiermee vorig weekend lopen experimenteren (tijdens een spareribs sessie) en ik kwam hier op uit.

Boven de briketten een cakeblik gevuld met water en ook naast de brikketten (rode pijlen), ik kon hiermee gedurende 4 1/2 uur de temperatuur tussen de 107 en 109 uur houden. Ik ga er vanuit dat dit met dit grotere stuk vlees ook gaat lukken. Echter als een meer ervaren iemand hier iets over kan roepen hoe het beter kan dan hoor ik het graag (het voelt een beetje als een JBF methode)
Tenslotte buienradar gecheckt en dat ziet er goed uit voor vanavond/vanacht dus ik voel me er redelijk klaar voor.
tijd | rooster temperatuur | kern temperatuur |
19:36 | 48 | 10 |
19:59 | 100 | 31 |
20:30 | 118 | 42 |
21:30 | 107 | 53 |
22:30 | 120 | 66 |
23:30 | 102 | 72 |
0:30 | 98 | 75 |
1:30 | 103 | 73 |
2:30 | 112 | 75 |
3:30 | 95 | 75 (refuel + spray) |
4:30 | 112 | 76 |
5:30 | 114 | 85 |