BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste buikribben 3 2 1 methode

 
 

mitch01

Stoker
Berichten
267
Zo maar weer eens de q uit het "vet" gehaald na een rust periode.

Spareribs al vaker gemaakt maar niet op de 3 2 1 methode en ook dus nog niet de buikribben
Ik had gevraagd om de Stlouisstyle cut maar de slager krijgt dat deel van de buik net te kort aangeleverd dus ik miste wat ribben, de 2 of 3 eerste de grootste dus.

Nou daar gaan we dan.....

Mijn ingredi?nten voor de rub
etysaran.jpg


ravumaqu.jpg




De saus was ook klaar
ydu5ebe6.jpg


De ribbels  (6 stuks) mooi vacu?m verpakt
a2esymag.jpg



De rub er royaal op en een nachtje in de koelkast
jysa9any.jpg

4yde6aga.jpg


Daar gaan ze dan ....
Wel een hitteschild gemaakt van stenen met alufolie erom
En een flinke ovenschaal met water eronder
Ook had ik bedacht om een klein bakje water boven de kolen te zetten voor het nodige vocht.
equ6y5uv.jpg

egusysyq.jpg


Mijn temperatuur zeer constant gehouden de hele run tussen de 107 en niet hoger dan 112 graden.
Misschien ook door het kleine bakje boven de kolen???
Ik ben trouwens begonnen met 12 gloeiende briketten op zo'n 40 koude met ieder uur houtsnippers toevoegen
Voor de rook.
u6y2yja7.jpg


Net voor het inpakken dus de 3 uur zaten erop
hubapa8e.jpg


Het inpakken met mijn met appelsap verdunde saus..
(Can you smell that??? Hmmmmm)
ubuge4a7.jpg

5e4ehevu.jpg


Een flinke berg folie
uzyha9u5.jpg


Uitpakken en het laatste half uur de "glaze" erop.
ana6epa5.jpg


Het eindresultaat ....yummie yummie
2egatujy.jpg

ytugareq.jpg


Een bak met de wat pittige opgewarmde saus en een zonder
gany9y2e.jpg



Mijn conclusie ..........
Heerlijk alleen het vlees ietwat te droog
Ik had het sappiger verwacht.

Misschien de volgende keer iets eerder stoppen??

Bedankt voor het kijken!!







 
Bij het lezen van de titel schrok ik even... 1 2 3 methode?
Maar gelukkig heb je het wel 3 2 1 gedaan ;)

Zien er goed uit, al zie je inderdaad datzelfde wat droog zijn.
 
zijn lekkere ribben hoor, je zal wat moeten gaan spelen met tijden denk ik
 
als je ribben niet te zoet zijn gerubt kun je ze ook garen volgens de Easterwood methode, dus ca 1.5 uur op 160 graden.
Maar het is altijd even zoeken naar gaar, maar niet t?, en niet te droog enzo.
 
Lekker hoor, de beste tijden is een kwestie van proberen.
 
Ervaring krijg je vanzelf door veel te bbq'en. Niet echt een straf lijkt mij :)
 
Ik heb laatst 3-2-0.5 gedaan dat was prima
 
Dat zijn heerlijke ribben.


Als ik buikribben klaarmaak zijn ze bij de 3 2 1 methode niet echt "fall of the bone" ik zal ze vervolgens eens 3 3 1 proberen. Kijken of dat beter gaat. Ik heb ze echter nog niet droog gehad. 
 
Kwaliteit van je vlees speelt ook mee. Zo niet is dat wel het allerbelangrijkste. Waar heb je deze ribben vandaan? Ik laat ribs soms wel een uurtje langer liggen zonder dat deze droog worden.
 
@Maccie, ribs horen niet fall off the bone te zijn, dan zijn ze te gaar ;)
 
noskos zei:
@Maccie, ribs horen niet fall off the bone te zijn, dan zijn ze te gaar ;)
....stiekem vindt ik ze dan ook nog wel lekker. ...
 
Jeroenvdpr zei:
Kwaliteit van je vlees speelt ook mee. Zo niet is dat wel het allerbelangrijkste. Waar heb je deze ribben vandaan? Ik laat ribs soms wel een uurtje langer liggen zonder dat deze droog worden.

Die waren "vers" van de slager.
Normaal worden er speklappen ofzo van gesneden.

Ik denk zelf dat ik het laatste uur moet inkorten van de methode.
Na het uitpakken een half uur gelijk met de glaze.

 
El Fumarole zei:
noskos zei:
@Maccie, ribs horen niet fall off the bone te zijn, dan zijn ze te gaar ;)
....stiekem vindt ik ze dan ook nog wel lekker. ...

Hier het gesticht ook, en ik maar roepen " nee, ze zijn te gaar".... Zeggen ze " hallo, wij zijn geen jury, wij eten het gewoon".  Nou, vooruit dan maar ;)
 
mitch01 zei:
Die waren "vers" van de slager.
Normaal worden er speklappen ofzo van gesneden.

Ik denk zelf dat ik het laatste uur moet inkorten van de methode.
Na het uitpakken een half uur gelijk met de glaze.

Speklappen?? Die worden toch uit de onderbuik gesneden en niet uit de ribs of heb ik niet goed opgelet? Kan ook wezen hoor haha ;)
 
En toch zien ze er heerlijk uit!!!
 
Te droog...jammer dat ik ze niet heb kunnen proeven.... :blush:
 
Terug
Bovenaan Onderaan