- Berichten
- 768
Vandaag de eerste keer pizzaatjes gemaakt op mijn kamado; die stond al vanaf dinsdag naar me te roepen:
Recept komt uit 'Hete kolen', voor een rookie als ik wel handig, dacht ik.
Platesetter en pizzasteen geregeld, beide dezelfde: 38 cm doorsnede en van Pizzacraft:
Daarna nog een aspook gemaakt van ??n of andere rail die ik m'n garage vond:
Deeg had ik gisteravond al gemaakt en na de eerste keer rijzen in de koelkast gezet. Ik moest alleen nog houtskool en een pizzaschep bij de Sligro halen. Had al ge?nformeerd naar de prijs: ca. ?18,- voor iets van 33x33 cm. Mooie deal, vond ik. Zaterdagmiddag ff gegoogeld wat de openingstijden waren van de Sligro, maar die was dus al gesloten :-/ Toen maar een zakje BGE houtskool gehaald bij de plaatselijke kookwinkel, alleen was een pizzaschep daar ?49,95 :-O Dan maar geen pizzaschep en op naar de Action, ff dit setje ophalen voor ?2,39 en verbouwen tot pizzaschep(je).:
De temperatuur kreeg ik alleen moeilijk boven de 250?C. Heb hem ook vrij snel geknepen omdat ik bang was dat de temperatuur te snel omhoog zou schieten. Na een half uur maar wat extra houtskool erop gegooid en alles weer helemaal open gezet. Waaier erbij, maar nog steeds moeizaam. Na een uur tikte hij de 300? aan en daarna vrij snel de 320?C en daarna lekker constant kunnen houden. Pizzatopping was vrij simpel: tomatensaus, basilicum, mozzarella, salami en olijfolie.
Foto's:
De eerste (met DIY pizzaschep):
En ??n van de andere drie:
Mijn zwager had er aanvankelijk een hard hoofd in toen hij mij zag stuntelen met de temperatuur, maar hij vond ze beter smaken dan bij de pizzeria. Nog net niet beter dan bij Sally's Apizza in New Haven, maar dit was ook mijn eerste keer. So, watch your back!
Ik vond ze prima, eet nooit pizza. Volgens mij was dit mijn tweede keer....
Morgen (vandaag) beenham met witlof en aardappelkroketjes. Thx for watching!
Recept komt uit 'Hete kolen', voor een rookie als ik wel handig, dacht ik.
Platesetter en pizzasteen geregeld, beide dezelfde: 38 cm doorsnede en van Pizzacraft:

Daarna nog een aspook gemaakt van ??n of andere rail die ik m'n garage vond:
Deeg had ik gisteravond al gemaakt en na de eerste keer rijzen in de koelkast gezet. Ik moest alleen nog houtskool en een pizzaschep bij de Sligro halen. Had al ge?nformeerd naar de prijs: ca. ?18,- voor iets van 33x33 cm. Mooie deal, vond ik. Zaterdagmiddag ff gegoogeld wat de openingstijden waren van de Sligro, maar die was dus al gesloten :-/ Toen maar een zakje BGE houtskool gehaald bij de plaatselijke kookwinkel, alleen was een pizzaschep daar ?49,95 :-O Dan maar geen pizzaschep en op naar de Action, ff dit setje ophalen voor ?2,39 en verbouwen tot pizzaschep(je).:

De temperatuur kreeg ik alleen moeilijk boven de 250?C. Heb hem ook vrij snel geknepen omdat ik bang was dat de temperatuur te snel omhoog zou schieten. Na een half uur maar wat extra houtskool erop gegooid en alles weer helemaal open gezet. Waaier erbij, maar nog steeds moeizaam. Na een uur tikte hij de 300? aan en daarna vrij snel de 320?C en daarna lekker constant kunnen houden. Pizzatopping was vrij simpel: tomatensaus, basilicum, mozzarella, salami en olijfolie.
Foto's:



De eerste (met DIY pizzaschep):

En ??n van de andere drie:

Mijn zwager had er aanvankelijk een hard hoofd in toen hij mij zag stuntelen met de temperatuur, maar hij vond ze beter smaken dan bij de pizzeria. Nog net niet beter dan bij Sally's Apizza in New Haven, maar dit was ook mijn eerste keer. So, watch your back!

Ik vond ze prima, eet nooit pizza. Volgens mij was dit mijn tweede keer....
Morgen (vandaag) beenham met witlof en aardappelkroketjes. Thx for watching!