BasBQ
Beef en Steak

Lekker veels te hard van stapel lopen

 
 
 

Rockabimmy

Kooltjesharker
Berichten
229
Waarom ook niet, een nieuwe smoker die je eigenlijk nog niet goed genoeg beheerst toch gewoon volgooien met allerlei lekkers.

2 boston butts
3 briskets
2 kippen
3 ribbels.

We deden het gewoon, met gemixte resultaten.

1A.jpg

5 uur s'ochtends, 4 kisten met hout klaar voor een lange dag.

DSC_6023.jpg

Yep, vroeg en koud maar we hebben er zin in.

DSC_6026.jpg

Even voor 7 uur, het vlees gaat er op.

1_1.jpg

Inmiddels is het licht, toch even spieken naar alles. Ja, het ligt goed vol.

3_1.jpg

Rond het middag uur, het eerste stukje is klaar. 2 heerlijk malse kippen, we hadden inmiddels behoorlijk honger dus dit was het laatste
wat we van deze kipjes zagen.

Eind van de middag was in zicht. We waren er nog lang niet en inmiddels ontdekten we dat de temperatuur op het rooster toch wat lager lag dan wat de thermometers
in de deksel aangaven. We besloten alles dicht bij het vuur te plaatsen en wat hoger te gaan stoken.
Slechte keus achteraf...

DSC_6068.jpg

Rond 20u savonds, 13 uur verder tikten de briskets de 90 aan. De keuze om het vlees te verplaatsen en harder te stoken had gevolgen.
Het vlees was taai... Erg jammer want de smaak en sappigheid was goed. Het bindweefsel heeft toch niet genoeg tijd gehad om zacht te worden helaas..

6_1.jpg

Gek genoeg is toch 1 brisket volledig opgegaan, je moest er alleen wat voor werken ;p

DSC_6072.jpg

Iets nadat de briskets klaar waren kwamen de butts op temperatuur. Deze hadden gelukkig minder last van onze roekeloosheid en waren heerlijk.

2_1.jpg

De ribbels kwamen als laatste van de smoker, het was inmiddels koud buiten en de ribbels hadden moeite met hun eind temp te halen. Het heeft uiteindelijk 7 uur geduurd voordat deze klaar waren maar ze waren echt overheerlijk! Met dank aan de Seaside Smokers bbq saus  B-)

Al met al weer veel geleerd en we gaan weer wat zaken aan de smoker aanpassen. Het was een lange sessie maar erg gezellig en weer heerlijke dingen gegeten ondanks dat de briskets zijn mislukt.

Bedankt voor het kijken!

- Tim
 
Ziet er allemaal goed uit, jammer dat de briskets taai waren.

Wel een stoere run met die stoere smoker.
 
Wel gaaf dat je hem gelijk vol gegooid hebt. Jammer van de briskets.


Maar je hebt er wel weer veel van opgestoken. Das ook winst opzich.
 
wouw hee, gaaf man, dat is tenminste een maiden run geweest.
Wat zal dat genieten zijn geweest voor jullie.
maak een diepe buiging  :)
 
Gave BBQ/smoker en ziet er lekker uit allemaal goed bezig!
 
Mooie reportage!
Alles opgegeten met 2 man? :D
 
Haha nee hoor we waren met een groep van 6 man. Vanmiddag een groot deel aan vrienden gegeven en een deel wordt verwerkt tot kroket  B-)
 
Haha. Geweldig.
Goed gedaan.  :D
 
Geweldig! Kook je voor een weeshuis?!  :p :D
 
Al dat vlees voor 6 man????? Maar wat een prachtige reportage en vlees genoeg voor de komende weken
 
Fantastisch man, wat een beest van een smokert is dat!
 
Echt veeeeeeeeeeeeeel  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan