BasBQ
Beef en Steak

Lekker veels te hard van stapel lopen

Mooie sessie! Maar je briskets zijn niet taai geworden van de hogere temperatuur. Je kunt ze met goed resultaat op hoge temperatuur bereiden. Waarschijnlijk waren ze gewoon nog niet. Bij een wedstrijd doen we het meer op gevoel dan op temperatuur, dus prikken als je denkt dat je er bent met een thermometer voeler. Je moet bijna geen weerstand hebben. En dat kan best pas zijn bij een hogere kermtemperatuur.
 
noskos zei:
Mooie sessie! Maar je briskets zijn niet taai geworden van de hogere temperatuur. Je kunt ze met goed resultaat op hoge temperatuur bereiden. Waarschijnlijk waren ze gewoon nog niet. Bij een wedstrijd doen we het meer op gevoel dan op temperatuur, dus prikken als je denkt dat je er bent met een thermometer voeler. Je moet bijna geen weerstand hebben. En dat kan best pas zijn bij een hogere kermtemperatuur.

Hmm interessant! We gingen ervan uit dat het simpelweg te snel te hoog was gegaan.
Volgende keer gaan we het zeker eens proberen op gevoel en minder naar het apparaatje kijken.

Bedankt iedereen voor de toffe reacties!

P.s. Een groot deel van de briskets is verwerkt als brisket-kroket en ze zijn werkelijk geweldig geworden. Het is dus niet volledig mislukt ;)
 
Prachtiger run Pitmasters.
Geweldig om te zien  B-)

En tja, die meters in de deksel ziet er leuk uit, maar dat probleem zit 'm bij de meeste commerci?le barbecues ook. (ze zitten veel te hoog  :-S )
ivm de airflow is het wel interessant om op meerdere plekken continue te kunnen meten, maar dan wel op de hoogte waar je producten liggen.

Verder is het een pracht van een barbecue.
Zijn er meer van in het land, of zijn jullie hier de pioniers met deze pit ?

Mac
 
Mac zei:
Prachtiger run Pitmasters.
Geweldig om te zien  B-)

En tja, die meters in de deksel ziet er leuk uit, maar dat probleem zit 'm bij de meeste commerci?le barbecues ook. (ze zitten veel te hoog  :-S )
ivm de airflow is het wel interessant om op meerdere plekken continue te kunnen meten, maar dan wel op de hoogte waar je producten liggen.

Verder is het een pracht van een barbecue.
Zijn er meer van in het land, of zijn jullie hier de pioniers met deze pit ?

Mac

inderdaad Mac, we gaan nog even een manier verzinnen om wat beter grip te krijgen op de temperatuur.

En wat betreft je vraag, ik zou het niet weten ;). Ik zag eens een aflevering van BBQ with Franklin waar hij langsgaat bij een meat market waarmee ze met soort gelijke bbq werken. Heel gaaf want bij hen was het vuur zelfs gewoon open naast de kist, zonder enige afscherming.
Deze afl:
http://video.klru.tv/video/2365499902/

Maar ik heb daar het idee van genomen en daar n beetje op verder geborduurd ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan