- Berichten
- 229
Waarom ook niet, een nieuwe smoker die je eigenlijk nog niet goed genoeg beheerst toch gewoon volgooien met allerlei lekkers.
2 boston butts
3 briskets
2 kippen
3 ribbels.
We deden het gewoon, met gemixte resultaten.
5 uur s'ochtends, 4 kisten met hout klaar voor een lange dag.
Yep, vroeg en koud maar we hebben er zin in.
Even voor 7 uur, het vlees gaat er op.
Inmiddels is het licht, toch even spieken naar alles. Ja, het ligt goed vol.
Rond het middag uur, het eerste stukje is klaar. 2 heerlijk malse kippen, we hadden inmiddels behoorlijk honger dus dit was het laatste
wat we van deze kipjes zagen.
Eind van de middag was in zicht. We waren er nog lang niet en inmiddels ontdekten we dat de temperatuur op het rooster toch wat lager lag dan wat de thermometers
in de deksel aangaven. We besloten alles dicht bij het vuur te plaatsen en wat hoger te gaan stoken.
Slechte keus achteraf...
Rond 20u savonds, 13 uur verder tikten de briskets de 90 aan. De keuze om het vlees te verplaatsen en harder te stoken had gevolgen.
Het vlees was taai... Erg jammer want de smaak en sappigheid was goed. Het bindweefsel heeft toch niet genoeg tijd gehad om zacht te worden helaas..
Gek genoeg is toch 1 brisket volledig opgegaan, je moest er alleen wat voor werken ;p
Iets nadat de briskets klaar waren kwamen de butts op temperatuur. Deze hadden gelukkig minder last van onze roekeloosheid en waren heerlijk.
De ribbels kwamen als laatste van de smoker, het was inmiddels koud buiten en de ribbels hadden moeite met hun eind temp te halen. Het heeft uiteindelijk 7 uur geduurd voordat deze klaar waren maar ze waren echt overheerlijk! Met dank aan de Seaside Smokers bbq saus B-)
Al met al weer veel geleerd en we gaan weer wat zaken aan de smoker aanpassen. Het was een lange sessie maar erg gezellig en weer heerlijke dingen gegeten ondanks dat de briskets zijn mislukt.
Bedankt voor het kijken!
- Tim
2 boston butts
3 briskets
2 kippen
3 ribbels.
We deden het gewoon, met gemixte resultaten.

5 uur s'ochtends, 4 kisten met hout klaar voor een lange dag.

Yep, vroeg en koud maar we hebben er zin in.

Even voor 7 uur, het vlees gaat er op.

Inmiddels is het licht, toch even spieken naar alles. Ja, het ligt goed vol.

Rond het middag uur, het eerste stukje is klaar. 2 heerlijk malse kippen, we hadden inmiddels behoorlijk honger dus dit was het laatste
wat we van deze kipjes zagen.
Eind van de middag was in zicht. We waren er nog lang niet en inmiddels ontdekten we dat de temperatuur op het rooster toch wat lager lag dan wat de thermometers
in de deksel aangaven. We besloten alles dicht bij het vuur te plaatsen en wat hoger te gaan stoken.
Slechte keus achteraf...

Rond 20u savonds, 13 uur verder tikten de briskets de 90 aan. De keuze om het vlees te verplaatsen en harder te stoken had gevolgen.
Het vlees was taai... Erg jammer want de smaak en sappigheid was goed. Het bindweefsel heeft toch niet genoeg tijd gehad om zacht te worden helaas..

Gek genoeg is toch 1 brisket volledig opgegaan, je moest er alleen wat voor werken ;p

Iets nadat de briskets klaar waren kwamen de butts op temperatuur. Deze hadden gelukkig minder last van onze roekeloosheid en waren heerlijk.

De ribbels kwamen als laatste van de smoker, het was inmiddels koud buiten en de ribbels hadden moeite met hun eind temp te halen. Het heeft uiteindelijk 7 uur geduurd voordat deze klaar waren maar ze waren echt overheerlijk! Met dank aan de Seaside Smokers bbq saus B-)
Al met al weer veel geleerd en we gaan weer wat zaken aan de smoker aanpassen. Het was een lange sessie maar erg gezellig en weer heerlijke dingen gegeten ondanks dat de briskets zijn mislukt.
Bedankt voor het kijken!
- Tim