BasBQ
Beef en Steak

Korean Bulgogi Skewers

 
 
 
 
 

MarBQ

Gerijpt
Berichten
3.192
Tijdens mijn tijd in Zuid Korea, veel smaken leren kennen.
Dit is er 1 van.

Ik heb de slager dikke plakken rosbeef ( ong. 2 a 3 mm. ) laten snijden en in de koreaanse marinade gedaan.
Hier en daar ook een plakje bacon ( ik kon het niet laten :p ).

3 eetlepels ketjap
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel rietsuiker
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 lente-ui, fijngesneden
1/2 ui, gehakt

DSC01971_zps6179c272.jpg


Het vlees aan de stokjes geprikt

DSC01973_zps89e592fe.jpg


Even voorgaren

DSC01974_zpsb6c193dd.jpg


Het vuur wat hoger

DSC01975_zpsa64077cd.jpg


Eet smakelijk!


DSC01978_zps25791894.jpg


Naast de rijst hadden we ook Kimchi ( gefermenteerde kool ) en spicy crisps.

Greetz Marco
 
nog nooit van gehoord, maar ziet er zeer appetijtelijk uit ;)
 
Yumm! Dat ziet er goed uit! :p

Aan je ingredi?ntenlijstje te zien, is dit iets wat er ook hier wel in gaat en is het to-do lijstje nu weer langer geworden.
 
Lekker, die moeten we ook maar eens proberen
 
Leuk recept
 
Ziet er super uit! Wil ik ook gaan proberen.
 
Lekker heerlijk lijkt me dat.
 
Heerlijk! Maak je de kimchi ook zelf?!?
 
Nog niet Dennis, maar staat zeker op de lijst 8)
 
Dit moet gesmaakt hebben,ziet er heerlijk uit.
 
Mike v R +1
 
Eerst dacht ik wat is dat nou maar een maal klaar ziet het er lekker uit.
 
Marinade smaakt ook lekker met speklapjes! En in stukjes gesneden op een satestokje ;)
 
MarBQ zei:
Tijdens mijn tijd in Zuid Korea, veel smaken leren kennen.

Toen was ik al jaloers .....

Kom ik aan met mijn 7 weken stage in Frankrijk, en tripje naar Stockholm ....
Maar mijn groene uitslag terzijde ....

Geweldig, ik hou van de Aziatische keuken, en ga het zeker proberen !
 
Terug
Bovenaan Onderaan