- Berichten
- 503
Beslist geen Nederlandse titel, sorry
Maar ik wil graag eens mijn vlees laten drogen in een mooie rijpings zak.
Beter Nederlands kan ik er niet voor vinden.
Zowel in Amerika als in Duistland ben ik van die zakken tegen gekomen.
En nou moest ik toch vacu?mzakken hebben, dus ik dacht, kom ik bestel er 8 mee.
4 grote en vier middel maatjes
Slachtoffers zijn 2 stukken vlees.
USA staartstuk van 1000gr en een ribeye aan een stuk van 5000gr ???
Yep, 5kg
Er was niet kleiner en dat was ook het punt bij de Makro, niemand wilde die groters.
Maar de laatste twee mochten weg met korting.....
Me happy
Uiteraard hebben we er een kilootje afgesneden om de wet-aged versie eerst te proeven.
Nou, een prachtige marmering en die smaakte zalig.
Indirect in het ei en bij 45 graden nog even nagrillen.
Heerlijk
Restant goed gedroogd en in de speciale zakken met membraam waar wel vocht uit kan, maar niets in.
(zeggen ze dan althans)
Vacu?m trekken is nog een hele kunst daardoor.
Er zit een speciaal tuutje bij van geribbeld materiaal om dat te vergemakkelijken.
Helaas smelt dat weer niet goed mee met het sealen, dus je moet wel wat prutsen om het toch dicht te krijgen.
Eerste keer mislukt, maar tweede keer ging het prima.
Wat overbleef woog 3900 gram
Zelfde ritueel bij de Picanha.
Nu ligt ze op een rooster in de ijskast en kunnen we er de komende 28-30 dagen alleen maar van dromen.
Ik post elke week even een tussenstand, maar na 1 dag merk je dat het plastic al aan het vlees vast gaat zitten.
Ja, dat is goed. 8)
Maar ik wil graag eens mijn vlees laten drogen in een mooie rijpings zak.
Beter Nederlands kan ik er niet voor vinden.
Zowel in Amerika als in Duistland ben ik van die zakken tegen gekomen.
En nou moest ik toch vacu?mzakken hebben, dus ik dacht, kom ik bestel er 8 mee.
4 grote en vier middel maatjes
Slachtoffers zijn 2 stukken vlees.
USA staartstuk van 1000gr en een ribeye aan een stuk van 5000gr ???
Yep, 5kg


Er was niet kleiner en dat was ook het punt bij de Makro, niemand wilde die groters.
Maar de laatste twee mochten weg met korting.....
Me happy

Uiteraard hebben we er een kilootje afgesneden om de wet-aged versie eerst te proeven.

Nou, een prachtige marmering en die smaakte zalig.
Indirect in het ei en bij 45 graden nog even nagrillen.
Heerlijk


Restant goed gedroogd en in de speciale zakken met membraam waar wel vocht uit kan, maar niets in.
(zeggen ze dan althans)
Vacu?m trekken is nog een hele kunst daardoor.
Er zit een speciaal tuutje bij van geribbeld materiaal om dat te vergemakkelijken.
Helaas smelt dat weer niet goed mee met het sealen, dus je moet wel wat prutsen om het toch dicht te krijgen.
Eerste keer mislukt, maar tweede keer ging het prima.



Wat overbleef woog 3900 gram

Zelfde ritueel bij de Picanha.


Nu ligt ze op een rooster in de ijskast en kunnen we er de komende 28-30 dagen alleen maar van dromen.

Ik post elke week even een tussenstand, maar na 1 dag merk je dat het plastic al aan het vlees vast gaat zitten.
Ja, dat is goed. 8)