BasBQ
Beef en Steak

Gerookte PeZo aanvullen

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
Vorige week mijn gerookte peper en zout maar weer eens aangevuld.

En als de CSG toch aan staat meteen maar een paar blokjes jonge kaas er op gelegd.
PeZo heeft zo'n 20 uur gerookt, en de kaas 2 uurtjes.
Rookmot gebruikt van appelhout.

8510096033_b485fb5392.jpg


8511200578_1d407ef824.jpg


8510091941_27a2d4542e.jpg


8510088127_530a568957.jpg


En dan natuurlijk meteen ff vacuum verpakken.

8510086555_819ca1b737.jpg


8510080969_7392ea01dd.jpg


8510082555_5a225cf453.jpg


Voor het complete verhaal, neem dan een kijkje op mijn blog.
http://macsbbqpit.blogspot.nl/2013/02/eigen-gerookte-pezo.html

Mac
 
Wow ziet er goed uit mac! De kaas doe je dus gelijk vacuum verpakken.. Kun je die gelijk eten of laat je die eerst laten rusten
 
Peper en zout roken, nooit aan gedacht maar wel leuk om te doen..
Nog tips of is het zo simpel als zout en peper in de WSM en roken maar?
 
je bent lekker bezig geweest Marcel, lekker
 
@Boel
Ik verpak de kaas tegenwoordig meteen in vacuum. (dat bewaard gewoonweg beter)
Je kan het wel direct eten, echter is het dan alsof je een asbak leegeet.
Voor het mooie leg je het voor een weekje in de koelkast (en als je het vacuum verpakt, is de kans dat je er halverwege de week van gaat snoepen weer wat kleiner geworden)

@Daan
Idd, zo in de WSM, OTG, of kartonnen doos.
Halverwege, ff alles goed omroeren, zodat alles een beetje rook krijgt

Mac
 
Mooi gemaakt maar wat glimt die wsm nog.
 
Je bent lekker bezig geweest Mac.
 
Gerookte kaas, heerlijk. Maar peper en zout? Nog nooit op, wat is het voordeel van gerookte peper of zout? Lekkerder?
 
Gerookt zout is heerlijk op een eitje ;)
 
Ech wel Dennis!
 
Idd, wat Dennis zegt "heerlijk op een eitje" (dan proef je het verschil wel met gewoon zout, maar als het het door een rub doet, dan gaat de smaak op in het geheel, maar ook daar zal het invloed hebben, al merk ik er persoonlijk niet veel meer van dan, maar goed alle beetjes helpen  ;) )

Trouwens voor het complete verhaal (was ik bij de post vergeten te vermelden, maar staat er nu ook bij)
http://macsbbqpit.blogspot.nl/2013/02/eigen-gerookte-pezo.html

@Structor
Ja heb het de laatste tijd wel wat drukker met het e.e.a, waaronder het team.
Heb laatst het complete blog in een nieuw jasje gestoken http://southwestbbqdreams.blogspot.nl/
Ook hebben we een eigen team forum waar we ondeling kunnen communiceren (beetje als hier, maar dan op hele kleine schaal en alles team gerelateerd uiteraard)
Moet ook eerlijk bekennen, dat ik niet elke x als ik "weer" spareribs maak deze post (tenzij het weer eens wat anders is, maar ook hier schiet het er weleens bij in helaas)
Geld ook voor mijn eigen blog, daar moet ik eigenlijk ook wat meer tijd aan besteden.
Laat ik het zo zeggen, ik moet wat meer spreiden als voorheen  :)

Mac
 
kan ik het ook bestellen bij je? ;)
 
Ik zie nu pas dit draadje, gerookte PeZo is een tip-top idee Marcel!
 
Terug
Bovenaan Onderaan