O
Olaf
Gast
Naar aanleiding van mijn gerookte elandhart vroeg Dirk3G op het forum of hertenhart gerookt kon worden. Je kunt alle harten - misschien zelfs wel gebroken harten - roken.
Eland-, koe- of varkenshart is goed vlees met weinig vet. Ik pekel (gehalveerde) harten in een standaard pekeloplossing (125 g zout, 50 g suiker in 1 liter water) gedurende 48 uur. Daarna 12 uur drogen en dan in de rookkast tot een kerntemperatuur 60? C. Als je echt stevig, niet rood vlees wilt kun je de harten na het pekelen eerst een half uurtje zachtjes koken. Dunne plakjes snijden als broodbeleg of als borrelhapje!
Eland-, koe- of varkenshart is goed vlees met weinig vet. Ik pekel (gehalveerde) harten in een standaard pekeloplossing (125 g zout, 50 g suiker in 1 liter water) gedurende 48 uur. Daarna 12 uur drogen en dan in de rookkast tot een kerntemperatuur 60? C. Als je echt stevig, niet rood vlees wilt kun je de harten na het pekelen eerst een half uurtje zachtjes koken. Dunne plakjes snijden als broodbeleg of als borrelhapje!