- Berichten
- 215
Aantal weken geleden een Proq exel aangeschaft. Komt door al het verlekkerd kijken hier op het forum. Vandaag moet het dan ook echt gaan gebeuren.
We gaan het eerst maar "simpel" houden en beginnen met een bcc. Zo hoop ik eerst maar eens alles wat onder de knie te krijgen met het regelen van temperatuur en dergelijke.
We starten met een Polderhoen. Als rub heb ik de Simply Marvelous Pecan rub gekozen. Eerst maar een van de plank rub,later zelf maar eens even gaan experimenteren dacht ik zo. Rustig beginnen met onderzoeken en proberen en niet meteen alles maar zelf willen doen.
Kippetje gewassen en onder de huid voorzien van een mengsel. Ongezouten grasboter,beetje rub,knoflookpoeder en wat Majoraan.
In de olie gezet en voorzien van de rub. Beestje staat in de koelkast om alles even lekker te laten intrekken.
Alles op een rij wat ik denk nodig te zijn. Op het blikje bier na.
In de olie en rub. Klaar om in de koelkast gezet te worden.
Nja en dan de grote vraag. Hoe gaan we het met de hardware aanpakken.
Ik ga het maar zo doen.
Onderste deel gewoon met de kolenmand. Daarboven meteen het rooster. Dan een extra ring om wat hoogte onder het deksel te maken als het nodig is.
Ga de kolen wel verdelen aan twee zijden en dus niet ook onder de kip.
Ik doe in de mand wat Dammers houtskool. De starter ga ik vullen met kokosbriketten. Dan nog een handje beuken houtsnippers voor de rook. (las net in de shoutbox over het voorweken. Bedankt,ik was dat anders vergeten)
Like this.
Advies is welkom,ik heb nog een paar uur om het aan te passen.
Ik ga jullie in ieder geval op de hoogte houden. Ook als het helemaal in de soep loopt. Zo ben ik dan ook wel weer. Natuurlijk hoop ik op een puik resultaat...
We gaan het eerst maar "simpel" houden en beginnen met een bcc. Zo hoop ik eerst maar eens alles wat onder de knie te krijgen met het regelen van temperatuur en dergelijke.
We starten met een Polderhoen. Als rub heb ik de Simply Marvelous Pecan rub gekozen. Eerst maar een van de plank rub,later zelf maar eens even gaan experimenteren dacht ik zo. Rustig beginnen met onderzoeken en proberen en niet meteen alles maar zelf willen doen.
Kippetje gewassen en onder de huid voorzien van een mengsel. Ongezouten grasboter,beetje rub,knoflookpoeder en wat Majoraan.
In de olie gezet en voorzien van de rub. Beestje staat in de koelkast om alles even lekker te laten intrekken.
Alles op een rij wat ik denk nodig te zijn. Op het blikje bier na.

In de olie en rub. Klaar om in de koelkast gezet te worden.

Nja en dan de grote vraag. Hoe gaan we het met de hardware aanpakken.
Ik ga het maar zo doen.
Onderste deel gewoon met de kolenmand. Daarboven meteen het rooster. Dan een extra ring om wat hoogte onder het deksel te maken als het nodig is.
Ga de kolen wel verdelen aan twee zijden en dus niet ook onder de kip.
Ik doe in de mand wat Dammers houtskool. De starter ga ik vullen met kokosbriketten. Dan nog een handje beuken houtsnippers voor de rook. (las net in de shoutbox over het voorweken. Bedankt,ik was dat anders vergeten)
Like this.

Advies is welkom,ik heb nog een paar uur om het aan te passen.
Ik ga jullie in ieder geval op de hoogte houden. Ook als het helemaal in de soep loopt. Zo ben ik dan ook wel weer. Natuurlijk hoop ik op een puik resultaat...