BasBQ
Beef en Steak

Eerste Pulled pork

 
 

bjornn

Sprokkelaar
Berichten
27
Afgelopen zaterdag voor het eerst Pulled pork gemaakt volgens het recept van Noskos, ik had dit nog niet eerder op maar dit ga ik zeker vaker maken! Wat is dit lekker!
Allereerst heb ik op de vrijdag ervoor het vlees klaargemaakt, het overtollige vet verwijdert,marinade ge?njecteerd en de dry rub erop en toen ingepakt. Zaterdag morgen om 8 uur de bbq opgestart en om 8.30 het vlees erop gelegd en het deksel gesloten.
De temperaturen gingen als volgt:
8.30.    7gr
9.30.  21gr
10.30. 41gr
11.30. 50gr
12.00. 54gr
12.30. 56gr
13.30. 62gr
14.00. 70gr
Om 14.00 heb ik de pp ingepakt met folie en terug gedaan op de bbq en toen ging het als volgt:
14.30. 72gr
15.30. 76gr
16.30. 80gr
17.30. 86gr
En om 18.00 stond de thermometer op 88 graden en heb ik het vlees van de bbq gehaald en opnieuw ingepakt om te laten rusten en toen de eindsaus gemaakt. Na een uur pullen mixen en proeven, man wat is dit lekker ik heb ook een beetje uitgedeeld en iedereen was positief erover dus het is wel gelukt mag ik zeggen! Noskos bedankt voor dit recept! Het is super! [/URLhttp://rs1024.pbsrc.com/albums/y306/bjornn_v/image_zpsgvbedozb.jpeg~c100http://rs1024.pbsrc.com/albums/y306/bjornn_v/image_zpsueokmboi.jpeg~c100http://rs1024.pbsrc.com/albums/y306/bjornn_v/image_zpsz5qodmsw.jpeg~c100http://s1024.photobucket.com/user/bjornn_v/media/Mobile%20Uploads/image_zpstcibdebq.jpeghttp://rs1024.pbsrc.com/albums/y306/bjornn_v/Mobile%20Uploads/image_zpstcibdebq.jpeg~c100http://rs1024.pbsrc.com/albums/y306/bjornn_v/Mobile%20Uploads/image_zpsvjxe5eku.jpeg~c100http://rs1024.pbsrc.com/albums/y306/bjornn_v/Mobile%20Uploads/image_zpsunhze2eb.jpeg~c100http://rs1024.pbsrc.com/albums/y306/bjornn_v/Mobile%20Uploads/image_zpspbeghhbs.jpeg~c100http://rs1024.pbsrc.com/albums/y306/bjornn_v/Mobile%20Uploads/image_zps3anfm1tj.jpeg~c100
Wordt vervolgt!
 
Leuk verslag, mooie foto's (vooral die met rook-effect  :D).

Gefeliciteerd met je stickertje.
 
Je setup van je Q ziet er grappig uit!

Neem aan dat die proppen alu folie je rookbommetjes zijn?

En dat je je kolen in een snake heb gelegd?

Eindresultaat mag er zeker wezen :D
 
heerlijk, gefeliciteerd met je knor
 
Heerlijk. Je eerste pulled pork vergeet je nooit meer en gefeliciteerd met je knor!
 
Ziet er top uit!
Gratz met knorrie!
 
Danny Phantom zei:
Je setup van je Q ziet er grappig uit!

Neem aan dat die proppen alu folie je rookbommetjes zijn?

En dat je je kolen in een snake heb gelegd?

Eindresultaat mag er zeker wezen :D

Ja die "proppen" zijn de rookbommen en ik heb de briketten in een snake gelegd, dit leek mij het makkelijkste. Die andere blokken zijn stenen in aluminium folie, deze tip kreeg ik van een kennis om de warmte af te houden en hem ervaring was dat de temperatuur ook stabiel zou blijven. De temperatuur heeft 1 keer een uitschieter gemaakt naar 135 graden voor de rest stabiel op 120 graden gebleven.
 
Lekker! Gefeliciteerd met je knor!
 
Heerlijk, gefeliciteerd met je sticker
 
Mooi hoor, lekker broodje zo, dat is te zien!
Gefeliciteerd met je knorretje!

 
Terug
Bovenaan Onderaan