BasBQ
Beef en Steak

Eerste Pulled Pork van de Oklahoma smoker!

 
 

Smokey89

Stoker
Berichten
250
Goedemorgen allen!

Een goed begin is het halve werk zegt men, dus ik heb me heerlijk verslapen vanochtend! Nuja ik heb toch vakantie dus dat maakt niet zo heel veel uit ;) Wekker om 06:00 gezet, biologische wekker ging om 09:00 uur, wat ik met de afgaande wekker  heb gedaan.... Geen idee haha.

Maar goed, gister avond de ontdooide Bosten Butt van B&S uit de verpakking gehaald, was niet helemaal vacu?m meer resultaat, moest de koelkast een beetje schoonmaken. Vlees afgespoeld en droog gedept en klaar gemaakt volgens het recept van Noskos.

Verslag wordt gelegd vanuit het mediapaleis:


Voorbereiding:


Toch een beetje vet weg getrimd was op sommige plekken wel heel erg dik


Andere zijde


Geinjecteerd, handig een vriendin die in het ziekenhuis werkt. Marinadespuit werkte prima ;)


Resultaat


Lekker dik in de rub (southern soccer rub)


Resultaat


Folie erom

Q-Day:

Q aangestoken, op temperatuur laten komen.


Vlees uit het folie


Om 9:37 op de Q

Ik had voor de zekerheid de thermometer nog even gekalibreerd, gaf mooi 100 gr. aan in kokend water. Prikker erin, alufolie om de kabel, klep voorzichtig dicht en een goede bak koffie gezet haha :-D

We zijn los!
 
Succes!!
 
Kerntemp vliegt omhoog:

Na 1 uur:

Dome 110, Kern 32
 
Gaat helemaal goedkomen!! ;)
 
je voorbereidingen zijn prima, je bent lekker op weggegaan vanmorgen.
Succes er mee
 
Altijd leuk om PP projecten te volgen. Succes! :)
 
Leuk zo'n dagje naast de Q. Spannend. Veel succes!

Z.
 
Tussenstand:

Uur:                Dome:                    Kern:
0                    90                          11
1                    110                        32
2                    101                        54
3                    120                        67



Resultaat tot nu toe
 
Ik kan 'm al bijna ruiken!

Hoe laat moeten we er zijn? ;D
 
Martijn het is niet zo'n hele grote Butt, ik zou hem nu al in de saus zetten.
 
Heb hem op advies ingesmeerd. Maar met 4.5 uurtjes onderweg heb ik al een kern van 77gr.... begin me toch ongerust te maken. Of valt het mee?? Heb de dometemperatuur al iets laten zakken.
 
Het is nu maar wachten ,maar je bent goed begonnen.
 
Allright een uur verder en de temp blijft al een 3 kwartier steken op 77 gr. Ik heb zo'n idee dat ik in de 'zone' ben beland.

Heb hem lekker ingesmeerd met een laagje SBR. Let's do this!
 
Kijk hem zitten met zijn laptop op tafel, geweldig!
En dat stukje vlees ziet er al prima uit!!!
 
En dat doet het!

Zes uur onderweg, dome 107, kern 79
 
Zal even een tussenstand geven van de temperaturen

uur: Dome: Kern:
0    90      11
1    110    32
2    101    54
3    120    67
4    107    75
5    105    77
6    107    79
7    105    81
8    110    84
 
Terug
Bovenaan Onderaan