BasBQ
Beef en Steak

eerste keer brisket

HHR zei:
Ik weet niet of dit klopt, maar de brisket is nu al 48 graden.  :-\
Vind ik wel snel, of hoort dit zo?
Bbq is even 130 geweest, daarna tussen de 110 en 120.

allereerst proficiat met dat scheetje van een dochter!
Ik zou me nog geen zorgen maken over de temperatuur, misschien kun je de luchttoevoer nog ietsje meer knijpen.
Maar straks blijft die brisket gewoon uren hangen in de zone. Ik heb hem hier ook op zo'n 110C gemaakt met af en toe een piekje naar120C en alles is op zijn pootje terecht gekomen.
Zolang je de deksel er maar op houdt! "if you're looking, you ain't cooking"
 
ter informatie hier nog even het temperatuurverloop zoals deze bij mij was, pit temp was 120C.
dus jij hoeft je over je 48C geen zorgen te maken!

07:30u    kern 7C, pit 35
08.30u    kern 45C, pit 119
09.30u    kern 64C, pit 120
10.30u    kern 65C, pit 120
11.30u    kern 66C, pit 121 
12.30u    kern 67C, pit 120
 
09.00 uur  kern 11  dome 109
10.00 uur  kern 58  dome 111

Er zaten wel uitschieters naar ruim 120 graden tussen.
Als ik de temp. Lijst van jou zie red fox dan zit het wel goed denk ik.
 
09.00 uur  kern 11  dome 109
10.00 uur  kern 58  dome 111
11.00 uur  kern 64  dome 103
 
Dat gaat helemaal goed komen, succes!
 
Ik zou hem wel straks inpakken als je bark er goed opzit en mooi van kleur is. Zo tegen de tijd dat de zone begint.
 
09.00 uur  kern 11  dome 109
10.00 uur  kern 58  dome 111
11.00 uur  kern 64  dome 103
12.00 uur  kern 65  dome 111

Ik denk dat ie nu in de zone zit.
 
bij mij heeft hij ook heel lang op 65C gehangen toen. Toen mijn bark goed was, heb ik hem ingepakt. Zelfs toen bleef hij nog een uur hangen.
 
09.00 uur  kern 11  dome 109
10.00 uur  kern 58  dome 111
11.00 uur  kern 64  dome 103
12.00 uur  kern 65  dome 111
13.00 uur  kern 66  dome 115

Ik heb tussen 11 en 12 uur wat brikketten bijgevuld.
En de brisket zit nu echt in de zone. :D
 
Proficiat met je dochter (ik krijg ook een dochter over zo'n 18 weken)

En succes met je eerste brisket maar zo te zien en lezen gaat dat wel goed komen
 
09.00 uur  kern 11  dome 109
10.00 uur  kern 58  dome 111
11.00 uur  kern 64  dome 103
12.00 uur  kern 65  dome 111
13.00 uur  kern 66  dome 115
14.00 uur  kern 67 dome 107

De brisket is ingepakt. Nu maar kijken hoe die gaat.

20130706_140223.jpg
 
Bij mij was het toen in een uurtje gepiept maar ik zat denk ik wat heter na het inpakken.
 
09.00 uur  kern 11  dome 109
10.00 uur  kern 58  dome 111
11.00 uur  kern 64  dome 103
12.00 uur  kern 65  dome 111
13.00 uur  kern 66  dome 115
14.00 uur  kern 67  dome 107
15.00 uur  kern 74  dome  97

Heb om 14.45 brikketten bijgevuld, vandaar de lage temperatuur.
 
09.00 uur  kern 11  dome 109
10.00 uur  kern 58  dome 111
11.00 uur  kern 64  dome 103
12.00 uur  kern 65  dome 111
13.00 uur  kern 66  dome 115
14.00 uur  kern 67  dome 107
15.00 uur  kern 74  dome  97
16.00 uur  kern 86  dome 119

Schiet mooi op. ;D
 
als ik dit zo zie gaat het helemaal goed komen zo!
ben benieuwd naar het resultaat..

succes met de laatste loodjes ;D
 
09.00 uur  kern 11  dome 109
10.00 uur  kern 58  dome 111
11.00 uur  kern 64  dome 103
12.00 uur  kern 65  dome 111
13.00 uur  kern 66  dome 115
14.00 uur  kern 67  dome 107
15.00 uur  kern 74  dome  97
16.00 uur  kern 86  dome 119
17.00 uur  kern 87  dome 123

Duurt toch wel lang het laatste stukkie.
 
De brisket is eraf, om half 6 was ie zover.
Update volgt deze avond.
 
UPDATE!!!!!!!!!!

Zie hier het resultaat.  ;D
20130706_190449.jpg


Hier in plakjes.
20130706_190616.jpg


En hij was toch een partijtje lekker.
Mijn ouders kwamen ff langs en zijn blijven eten en zij vonden de brisket ook erg lekker.
Dit was een zeer geslaagd stukje vlees. Niet droog of iets dergelijk, gewoon heerlijk.  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan