Vandaag ga ik voor de eerste keer beef jerky maken.
Bij de Makro heb ik 900gr rosbief gekocht. In dunne plakjes gesneden en dat ligt nu te marineren. Ik heb 2 marinades gemaakt een gewone met, soja, worcestersaus, ketjap, honing, knoflook-, ui- en paprikapoeder, peper, honing en een beetje zout. In de andere heb ik ipv paprika en honing, cayennepeper en basterdsuiker gebruikt en heb ik de ketjap weggelaten.
Over 2 uurtjes de Q aan en dan roken maar. Eigenlijk wil ik het op de Black Bastard doen maar hen waarschijnlijk te veel vlees. Dus moet even kijken wat het wordt WSM of BB.
Bij de Makro heb ik 900gr rosbief gekocht. In dunne plakjes gesneden en dat ligt nu te marineren. Ik heb 2 marinades gemaakt een gewone met, soja, worcestersaus, ketjap, honing, knoflook-, ui- en paprikapoeder, peper, honing en een beetje zout. In de andere heb ik ipv paprika en honing, cayennepeper en basterdsuiker gebruikt en heb ik de ketjap weggelaten.
Over 2 uurtjes de Q aan en dan roken maar. Eigenlijk wil ik het op de Black Bastard doen maar hen waarschijnlijk te veel vlees. Dus moet even kijken wat het wordt WSM of BB.




