- Berichten
- 124
Na vele (zeker ook geslaagde) experimenten met varkenshaas, biefstuk, spiezen, gehaktballen, allerlei soorten hamburgers, familiebarbecues, pulled pork etc. etc. (die allemaal niet gebeurd zijn) een keer lekker simpel. Gerookte kip, altijd lekker! Zowel onze trouwe viervoeter als onze drie trouwe tweevoeters stonden al in een vroeg stadium paraat om te komen proeven. Ik had al een keer gerookte kip gemaakt met Hickory, veel te sterk geworden. Vorige week de Betuwe maar eens geplunderd en een flinke lading appel- en perenhout gehaald.
Wat pekel betreft (wat heb ik er ook alweer in gedaan) even lekker wat kruiden bij elkaar gepakt en aan de slag maar:
Het badje lekker voorverwarmd voor de kippetjes, maar helaas voor ze: toch weer eerst af laten koelen en een uurtje "gepekeld":
En als een koud bad dan nog niet voldoende is gewoon weer lekker terug in koude kast en de Q in orde maken:
Nou vooruit dan, op naar warmere oorden met een heerlijk olietje om gezond bruin te worden:
Na bijna drie uur was het weer mooi geweest. 75 Graden, tijd om in te pakken om nog even na te genieten van de warmte:
Kreeg nog amper de kans om het te snijden, opeens stond er van alles om me heen met grijpgrage handjes:
Het was erg lekker, zeker de rooksmaak van het appelhout is goed bevallen. Lekker mild en zoet en oh ja, in de pekel zat wat Cayenne: nablussen was dan ook een must met een heerlijk koud biertje!
Wat pekel betreft (wat heb ik er ook alweer in gedaan) even lekker wat kruiden bij elkaar gepakt en aan de slag maar:

Het badje lekker voorverwarmd voor de kippetjes, maar helaas voor ze: toch weer eerst af laten koelen en een uurtje "gepekeld":

En als een koud bad dan nog niet voldoende is gewoon weer lekker terug in koude kast en de Q in orde maken:

Nou vooruit dan, op naar warmere oorden met een heerlijk olietje om gezond bruin te worden:

Na bijna drie uur was het weer mooi geweest. 75 Graden, tijd om in te pakken om nog even na te genieten van de warmte:

Kreeg nog amper de kans om het te snijden, opeens stond er van alles om me heen met grijpgrage handjes:

Het was erg lekker, zeker de rooksmaak van het appelhout is goed bevallen. Lekker mild en zoet en oh ja, in de pekel zat wat Cayenne: nablussen was dan ook een must met een heerlijk koud biertje!