- Berichten
- 948
vanavond een feestje met een kleine 30 man.
Natuurlijk hoort daar naast een lekker drankje een lekker hapje bij.
Maar omdat ik vanavond eigenlijk niet teveel bezig wil zijn heb ik alvast in het voren wat klaar gemaakt.
Wat eten we, Smoked Chili en pulled pork sandwiches.
Gisteren begonnen met de chili, alles voorbereiden in de keuken (gehakt, uitjes en paprika bakken, hoppa alles in een grote bak en verdelen over kleine bakjes en dan een kleine 3 uur in de smoker.
(daarna gaat het de croqpot in omdat dit handig is al warmhoud bak vanavond)



Daarna gisteren drie lieve kleine biggetjes (procureurs) lekker ingerubt en in plastic verpakt.

Vanmorgen om 9 uur op de WSM met cherry en Hickory hout.
Zojuist in de glaze gezet en nu eventjes rust en dan inpakken...... klaarmaken voor het feestje.


Ik zal als ik niet vergeet fotos te maken ook de plaatjes ff posten van het resultaat.
Update 02-09, Voor de liefhebbers is dit het recept van de chili:
1kg rundergehakt
1 rode paprika
1 gele paprika
2 strengen bleekselderij
2 grote uien
5 tenen knoflook
3 grote blikjes tomaten puree
2 blikken tomatenblokjes
1,5 theelepel chili poeder moet eigenlijk chilimix zijn pure chilipoeder is erg heet
2 eetlepels komijn poeder
zout / peper
2 blikje kidney bonen
3/4 pot bruine bonen
half flesje bier
Paar brokjes pure chocolade
2 theelepels oregano
1 eetlepel bruine suiker
in een pan gehakt rul bakken, gesneden ui paprika en bleeknselderij toevoegen.
Knoflook persen en toevoegen.
Vervolgens rest van ingredienten toevoegen en dan 2,5 uur op de bbq met wat rookhout.
Natuurlijk hoort daar naast een lekker drankje een lekker hapje bij.
Maar omdat ik vanavond eigenlijk niet teveel bezig wil zijn heb ik alvast in het voren wat klaar gemaakt.
Wat eten we, Smoked Chili en pulled pork sandwiches.
Gisteren begonnen met de chili, alles voorbereiden in de keuken (gehakt, uitjes en paprika bakken, hoppa alles in een grote bak en verdelen over kleine bakjes en dan een kleine 3 uur in de smoker.
(daarna gaat het de croqpot in omdat dit handig is al warmhoud bak vanavond)



Daarna gisteren drie lieve kleine biggetjes (procureurs) lekker ingerubt en in plastic verpakt.

Vanmorgen om 9 uur op de WSM met cherry en Hickory hout.
Zojuist in de glaze gezet en nu eventjes rust en dan inpakken...... klaarmaken voor het feestje.


Ik zal als ik niet vergeet fotos te maken ook de plaatjes ff posten van het resultaat.
Update 02-09, Voor de liefhebbers is dit het recept van de chili:
1kg rundergehakt
1 rode paprika
1 gele paprika
2 strengen bleekselderij
2 grote uien
5 tenen knoflook
3 grote blikjes tomaten puree
2 blikken tomatenblokjes
1,5 theelepel chili poeder moet eigenlijk chilimix zijn pure chilipoeder is erg heet
2 eetlepels komijn poeder
zout / peper
2 blikje kidney bonen
3/4 pot bruine bonen
half flesje bier
Paar brokjes pure chocolade
2 theelepels oregano
1 eetlepel bruine suiker
in een pan gehakt rul bakken, gesneden ui paprika en bleeknselderij toevoegen.
Knoflook persen en toevoegen.
Vervolgens rest van ingredienten toevoegen en dan 2,5 uur op de bbq met wat rookhout.