BasBQ
Beef en Steak

Canadese kreeft op de Weber OTP57 (premiere!)

aan de foto's te zien heb je er inderdaad een feestmaal van gemaakt. ik heb het nog nooit gegeten
 
coelho zei:
Heb je naderhand de schalen nog even aangezet in een pan om een lekkere kreeftenbouillon te maken?
Ja dat had ik inderdaad willen doen, maar een van mijn dochters was zo ijverig dat de schalen al in de kliko waren verdwenen....dus next time even beter opletten en melden!
 
Leo zei:
ik heb het nog nooit gegeten
Leo, ik kan het je van harte aanbevelen, een hemels gerecht!
 
heel mooi gedaan, is er een bepaalde reden om de snijkant naar beneden te leggen? ik zou het andersom logischer vinden
 
alvon zei:
heel mooi gedaan, is er een bepaalde reden om de snijkant naar beneden te leggen? ik zou het andersom logischer vinden
De reden is dat ik de directe hitte van de briketjes zijn werk wil laten doen.
Na 4-5 minuten (de snijkant kleurt dan bruin) draai ik de schalen om zodat deze bij directe hitte dan ook snel rood kunnen gaan kleuren.
Om daarna de scharen warm te houden leg ik deze aan de andere kant van de BBQ, indirecte hitte dus.
 
Ja met zo'n hulp kan het niet mis gaan .
 
Wat ziet dit er vreselijk lekker uit. Ik heb ??n keer een halve kreeft gehad, en mijn god was die lekker.
Dit moet zeker op mijn to do lijstje komen
 
Terug
Bovenaan Onderaan