BasBQ
Beef en Steak

Buikspek: Babi spek (buikspek Babi Pangang style)

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.071
DSC_0654 - kopie.JPG


Gepekeld krokant buikspek babi pangang style.

Ingredienten:

- Buikspek (zonder zwoerd)
Per kilogram buikspek
- 10 gram zout (Fleur de Sel) = 1%
- 5 gram suiker (rietsuiker) = 0,5%
- 1 el. rijstazijn (Chinese, die is veel zachter van smaak dan de Japanners)
- Paar slagen zwarte Peper uit de molen 10x ongeveer (Lampong, mag geen andere meer gebruiken van mijn meisje)
- 1 tl. 5 spice (Chinees 5 kruidenpoeder)


Vetkant van het buikspek recht in smalle repen (3-5 mm) insnijden tot op het vlees, het buikspek insmeren met rijstazijn.
Meng alle andere (droge) ingredienten en rub het buikspek daarmee aan beide kanten mee in.
Het buikspek een nachtje in de koelkast, op een schaal onafgedekt laten drogen met de vetkant naar boven.
BBQ op 150 graden Celsius.
Buikspek indirect garen bij 150 graden C. tot een kerntemperatuur 70 graden C. op de vetkant,, buikspek omdraaien met de vetkant naar boven, temperatuur van de BBQ naar 230 graden Celsius brengen en het vetje krokant laten worden tot een kerntemperatuur van van 95 graden C.

In dunne plakjes snijden en ondersteaande saus erbij serveren.

Daar hoort natuurlijk de volgende saus bij:


En eventueel deze Bami:


En als je toch bezig bent kun je ook je eigen Chinees 5 kruidenpoeder maken, doe ik overigens altijd,
veel lekkerder dan uit een potje in de winkel. Al is de 5 spice van Jonnie Boer best goed (Euroma)


20210410_192042.jpg

20210411_193326.jpg

20210411_201651.jpg

20210411_203257.jpg

20210411_204152.jpg
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk Ewald, komt op de to-do-lijst
 
Ziet er fantastisch lekker gerecht uit.
Maar ff opgeslagen om ooit eens zelf te proberen.
 
Ik heb al vaak bacon gemaakt, maar dit soort plaatjes/gerechten moet ik toch echt ook eens maken. Ziet er echt heerlijk uit.
 
Wow begon bijna aan het scherm te likken smullen sla ik ook op
Bedankt voor het delen


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Ik heb net gegeten maar het water staat me in de mond. Ziet er heerlijk uit.
 
Lekker! Staat inmiddels op de lijst😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan