- Berichten
- 1.983
Vorig jaar was ik met name in de weer met buikribben. Elke keer ??n dingetje wijzigen en weer door naar de volgende sessie. Voor mezelf (mijn smaak) heb ik dat nu wel redelijk goed onder de knie. Dus deze zomer gaat het de Brisket worden,.... das wel elke keer vroeg op, maar als het lukt dan is het een partij lekker!!
Dus hier een redelijke goede aftrap om even zeker te weten dat ik dit wel echt wil!! De kogel is door de kerk en Brisket it is,.... Dus deze week gaan we een beginnen met 20kg Brisket te bestellen en een extra vriezer. B-)
B-) 
De avond van te voren alles al goed voorbereid, zodat ik vroeg in de ochtend niet te veel hoef te doen,..... :>

2015-06-06 Brisket 01 by Bidle Lt, on Flickr

2015-06-06 Brisket 02 by Bidle Lt, on Flickr
Een redelijk neutrale rub klaargemaakt die er in de ochtend op kan. En in de avond het stukje vlees ge?njecteerd.

2015-06-06 Brisket 03 by Bidle Lt, on Flickr

2015-06-06 Brisket 04 by Bidle Lt, on Flickr

2015-06-06 Brisket 06 by Bidle Lt, on Flickr
Het feest kon beginnen,.. 04:30 naast mijn bed en gaan:

2015-06-06 Brisket 08 by Bidle Lt, on Flickr
Hadden in de week enkele kleine stammetjes Hickory, Kers en Appel door een hakselaar gehaald en dat bleek een goede uitkomst. Voor de Brisket enkel Hickory en een beetje kers gebruikt.

2015-06-06 Brisket 09 by Bidle Lt, on Flickr
Temperatuur ging al redelijk vlot omhoog en ging langzamer zodra die bij de 65 aanbeland was. Kortom precies zoals te verwachten was. Heb hem ingepakt bij de 74 graden en daarna weer wachten.

2015-06-06 Brisket 14 by Bidle Lt, on Flickr
Dan eindelijk begint er iets te piepen en zijn we na een dikke 11 uur klaar:

2015-06-06 Brisket 17 by Bidle Lt, on Flickr

2015-06-06 Brisket 22 by Bidle Lt, on Flickr
Zachtjes trekken en floep daar ging die:
2015-06-06 Brisket 19 by Bidle Lt, on Flickr
Wat een feestje en wetende dat er nog genoeg is voor het volgende feestje!!! :-O

In de middag thuis en de stukken uit de koelkast gehaald en snel alles klaarmaken:

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 01 by Bidle Lt, on Flickr
En onderweg met een mooie temperatuur van 100:

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 05 by Bidle Lt, on Flickr
Af en toe toch even kijken waar die heerlijke geur vandaan komt,........ ik weet het, maar kon het niet laten.

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 06 by Bidle Lt, on Flickr
En klaar,..... niet traditioneel met brood, maar gewoon patat en een beetje sla erbij:

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 08 by Bidle Lt, on Flickr
en de verplichte close-up:

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 10 by Bidle Lt, on Flickr
Man, man, wat is dat toch lekker zeg,.... dit gaat een goede zomer worden.
Wederom bedankt voor het kijken.
Dus hier een redelijke goede aftrap om even zeker te weten dat ik dit wel echt wil!! De kogel is door de kerk en Brisket it is,.... Dus deze week gaan we een beginnen met 20kg Brisket te bestellen en een extra vriezer. B-)


De avond van te voren alles al goed voorbereid, zodat ik vroeg in de ochtend niet te veel hoef te doen,..... :>

2015-06-06 Brisket 01 by Bidle Lt, on Flickr

2015-06-06 Brisket 02 by Bidle Lt, on Flickr
Een redelijk neutrale rub klaargemaakt die er in de ochtend op kan. En in de avond het stukje vlees ge?njecteerd.

2015-06-06 Brisket 03 by Bidle Lt, on Flickr

2015-06-06 Brisket 04 by Bidle Lt, on Flickr

2015-06-06 Brisket 06 by Bidle Lt, on Flickr
Het feest kon beginnen,.. 04:30 naast mijn bed en gaan:

2015-06-06 Brisket 08 by Bidle Lt, on Flickr
Hadden in de week enkele kleine stammetjes Hickory, Kers en Appel door een hakselaar gehaald en dat bleek een goede uitkomst. Voor de Brisket enkel Hickory en een beetje kers gebruikt.

2015-06-06 Brisket 09 by Bidle Lt, on Flickr
Temperatuur ging al redelijk vlot omhoog en ging langzamer zodra die bij de 65 aanbeland was. Kortom precies zoals te verwachten was. Heb hem ingepakt bij de 74 graden en daarna weer wachten.

2015-06-06 Brisket 14 by Bidle Lt, on Flickr
Dan eindelijk begint er iets te piepen en zijn we na een dikke 11 uur klaar:

2015-06-06 Brisket 17 by Bidle Lt, on Flickr

2015-06-06 Brisket 22 by Bidle Lt, on Flickr
Zachtjes trekken en floep daar ging die:

Wat een feestje en wetende dat er nog genoeg is voor het volgende feestje!!! :-O


In de middag thuis en de stukken uit de koelkast gehaald en snel alles klaarmaken:

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 01 by Bidle Lt, on Flickr
En onderweg met een mooie temperatuur van 100:

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 05 by Bidle Lt, on Flickr
Af en toe toch even kijken waar die heerlijke geur vandaan komt,........ ik weet het, maar kon het niet laten.

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 06 by Bidle Lt, on Flickr
En klaar,..... niet traditioneel met brood, maar gewoon patat en een beetje sla erbij:

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 08 by Bidle Lt, on Flickr
en de verplichte close-up:

2015-06-08 Brisket Burnt Ends 10 by Bidle Lt, on Flickr
Man, man, wat is dat toch lekker zeg,.... dit gaat een goede zomer worden.

Wederom bedankt voor het kijken.