- Berichten
- 1.554
Zooo....weer even tijd om eens wat op dit forum te posten nu we een beetje bijgekomen zijn van het BBQ-geweld in het weekend.
Van het weekend op zaterdag vanaf 14.00 tot ongeveer 22.00 een BBQ-feestje gehad voor wat familie. We hadden het ons niet echt makkelijk gemaakt door te besluiten dat we 'kleine hapjes', dus zeg maar BBQ-tapas zouden gaan serveren.
Naast alle boodschappen vorige week, heb ik afgelopen donderdag al 4 procureurs in het zout gezet en deze op vrijdag gedurende ongeveer 11 uur op de WSM low & slow op 120 graden klaar gemaakt.
Zo....en dat waren dan tegelijk alle foto's van de voorbereiding, de BBQ-hapjes, de sidedishes, het hele feest en al het andere wat er nog bij komt kijken
We hebben ons een slag in de rondte gewerkt om alles voor te bereiden, te Q'en en te serveren, dat we nul komma nul tijd hebben gehad om foto's te maken.
Hier een kleine planning van wat er afgelopen zaterdag dus niet gebeurd is:
14.00 - gasten ontvangen
14.30 - MOINK Balls
15.00 - Koreaanse spiesjes (speklap en rosbief)
15.45 - Sea Turtle Eggs (varkens- en rundergehakt)
16.30 - Crispy Chicken Fingers
17.30 - Bobby Flay's Cedar Planked Salmon en 'gewoon' warmgerookte zalm
19.00 - Spareribs 3-2-1 en wedstrijdstyle kippendij
19.15 - ABT's
20.15 - Slider Memphis Burgers (Pulled Pork en Pulled Chicken)
21.00 - Kipsateh met pindasaus en stokbrood
21.30 - Koffie/Thee met spekkoek
22.00 - Einde
Vanwege een varkensvlees-allergie bij ??n van de gasten, sommige gerechten dubbel uitgevoerd of aangepast zodat deze gast gewoon met bijna elke gang mee kon eten en er dus een alternatief was.
Als sidedishes hadden we ook nog het volgende in elkaar geflanst:
- Coleslaw
- Komkommersalade
- Aardappelsalade (jawel, de award winning soort
)
- Homemade kruidenboter
Plus de gebruikelijke zooi, zoals toastjes, stokbrood, nootjes, etc.
Maar ja....niet gebeurd dus.
Het enige wat rest is deze foto die een gast had gemaakt, terwijl er wat mensen in de tuin zitten en je achterin nog wat rook omhoog ziet kringelen.
Uiteraard sla je altijd teveel in en zijn er dan gerechten die je last-minute toch nog van de lijst schrapt en van wat je wel maakt nog wat restjes over houd.
Wat was wel gepland en is niet toch niet gemaakt:
- Yakitori (tar? was wel al gemaakt)
- Surf & Turf (bavette & garnaal)
- Pizza's
Ondanks dat je in de keuken erg goede hulp hebt, merk je dan toch dat als je als enige staat te Q'en je wat handjes tekort komt en je voorbereidingen met zoveel gerechtjes teveel overlappen.
Maar het was zeker geslaagd en als je al die complimentjes krijgt dan was het alle moeite ook zeker waard. Je moet dit alleen niet iedere week doen
Vandaag dan maar wat kliekjes weggewerkt:
- Een soort van Cupcake Chicken
- Laatste beetje aardappelsalade (vers is toch v?????l lekkerder)
- Paar ABT's
- Een deel van de garnalen bedoeld voor de Surf & Turf
En daarnaast nog 3kg Pulled Pork geportioneerd per 250gram, gevacumeerd en ingevroren.
Zo.....en nu de rest van de week bijkomen!
Volgende week begint het circus opnieuw, want dan weer voorbereiden voor een ander BBQ-feestje op de zaterdag die daarop volgt. Deze ervaring en wat geleerde lessen maar meenemen en nog meer van te voren voorbereiden, zodat de kok het tijdens het feest ook iets rustiger heeft
Van het weekend op zaterdag vanaf 14.00 tot ongeveer 22.00 een BBQ-feestje gehad voor wat familie. We hadden het ons niet echt makkelijk gemaakt door te besluiten dat we 'kleine hapjes', dus zeg maar BBQ-tapas zouden gaan serveren.
Naast alle boodschappen vorige week, heb ik afgelopen donderdag al 4 procureurs in het zout gezet en deze op vrijdag gedurende ongeveer 11 uur op de WSM low & slow op 120 graden klaar gemaakt.

Zo....en dat waren dan tegelijk alle foto's van de voorbereiding, de BBQ-hapjes, de sidedishes, het hele feest en al het andere wat er nog bij komt kijken

We hebben ons een slag in de rondte gewerkt om alles voor te bereiden, te Q'en en te serveren, dat we nul komma nul tijd hebben gehad om foto's te maken.
Hier een kleine planning van wat er afgelopen zaterdag dus niet gebeurd is:
14.00 - gasten ontvangen
14.30 - MOINK Balls
15.00 - Koreaanse spiesjes (speklap en rosbief)
15.45 - Sea Turtle Eggs (varkens- en rundergehakt)
16.30 - Crispy Chicken Fingers
17.30 - Bobby Flay's Cedar Planked Salmon en 'gewoon' warmgerookte zalm
19.00 - Spareribs 3-2-1 en wedstrijdstyle kippendij
19.15 - ABT's
20.15 - Slider Memphis Burgers (Pulled Pork en Pulled Chicken)
21.00 - Kipsateh met pindasaus en stokbrood
21.30 - Koffie/Thee met spekkoek
22.00 - Einde
Vanwege een varkensvlees-allergie bij ??n van de gasten, sommige gerechten dubbel uitgevoerd of aangepast zodat deze gast gewoon met bijna elke gang mee kon eten en er dus een alternatief was.
Als sidedishes hadden we ook nog het volgende in elkaar geflanst:
- Coleslaw
- Komkommersalade
- Aardappelsalade (jawel, de award winning soort

- Homemade kruidenboter
Plus de gebruikelijke zooi, zoals toastjes, stokbrood, nootjes, etc.
Maar ja....niet gebeurd dus.
Het enige wat rest is deze foto die een gast had gemaakt, terwijl er wat mensen in de tuin zitten en je achterin nog wat rook omhoog ziet kringelen.

Uiteraard sla je altijd teveel in en zijn er dan gerechten die je last-minute toch nog van de lijst schrapt en van wat je wel maakt nog wat restjes over houd.
Wat was wel gepland en is niet toch niet gemaakt:
- Yakitori (tar? was wel al gemaakt)
- Surf & Turf (bavette & garnaal)
- Pizza's
Ondanks dat je in de keuken erg goede hulp hebt, merk je dan toch dat als je als enige staat te Q'en je wat handjes tekort komt en je voorbereidingen met zoveel gerechtjes teveel overlappen.
Maar het was zeker geslaagd en als je al die complimentjes krijgt dan was het alle moeite ook zeker waard. Je moet dit alleen niet iedere week doen

Vandaag dan maar wat kliekjes weggewerkt:
- Een soort van Cupcake Chicken




- Laatste beetje aardappelsalade (vers is toch v?????l lekkerder)

- Paar ABT's


- Een deel van de garnalen bedoeld voor de Surf & Turf




En daarnaast nog 3kg Pulled Pork geportioneerd per 250gram, gevacumeerd en ingevroren.

Zo.....en nu de rest van de week bijkomen!
Volgende week begint het circus opnieuw, want dan weer voorbereiden voor een ander BBQ-feestje op de zaterdag die daarop volgt. Deze ervaring en wat geleerde lessen maar meenemen en nog meer van te voren voorbereiden, zodat de kok het tijdens het feest ook iets rustiger heeft
