Sinds mijn aanmelding heb ik niet stil gezeten, alleen moet ik nog eens de tijd nemen om uit te zoeken hoe je foto's moet uploaden (en niet vergeten ze te nemen) tijdens het bbq-en.
Toch een klein verslag van mijn bbq avonturen;
Een week of 4 geleden met het eerste acceptabele weer begonnen met de bereiding van 3 kilo spareribs, duidelijk een geval van misplaatst zelfvertrouwen. Na enkele zeer geslaagde pogingen het idee opgevat dat de expert aan het werk was en iets te nonchalant met de temp. controle omgesprongen waardoor ze net iets droog waren geworden. Fam. was nog steeds onder de indruk maar inwendig was ik niet tevreden.
Geleerd van dit moment en met de wens voor of een kamado of een high end kettle bbq, kreeg ik plotseling de mogelijk om tegen een zeer schappelijke prijs een 57cm Weber OTP over te nemen, aldus geschiede...
Weekend daarop voor de schoonfamilie (mijn vrouw is van Surinaams/Aziatische komaf) rijsttafeltje gemaakt, waarbij de sat? van kippedijen (volgens gecombineerde recepten van diverse bbq sites) en de babi ketjap op de nieuw Weber waren klaargemaakt. Dit keer met een resultaat waarbij gepaste en bescheiden trots van de chef niet misplaatst was.
Afgelopen weekend blakend van het zelfvertrouwen, kreeg ik een vriend uit Spanje op bezoek. Had hem al enkele keren verteld over mijn bbq avonturen dus kon niet anders dan een mooie maaltijd bereiden. Recept was vooraf een mooie, op de bbq bereide zalmzijde op een bedje van veldsla met hollandsche garnaaltjes en een mooie yoghurt/mosterd/honing dressing. Nooit eerder zalmpje op de bbq gemaakt, maar met de tips op dit forum (oa bruine suiker op de zalm, iets wat ik zelf nooit had verzonnen) werkelijk een topper. Straalde van trots! Geheel afgemaakt met een (bij de Sligro in de reclame) gekochte kalfsribeye van 1,3 kilo. Volgens recepten op dit forum gekozen voor een directe sear op hoge temp. Waarna indirect gegaard, met rookhout, tot een kern temp van 57 graden. Gepresenteerd met het gezicht alsof dit mijn dagelijkse werk was......Gast was diep onder de indruk, ik inwendig ook..
Kortom, ben me al aan het voorbereiden op komend weekend...zal me is gaan inlezen op het plaatsen van foto's...
Toch een klein verslag van mijn bbq avonturen;
Een week of 4 geleden met het eerste acceptabele weer begonnen met de bereiding van 3 kilo spareribs, duidelijk een geval van misplaatst zelfvertrouwen. Na enkele zeer geslaagde pogingen het idee opgevat dat de expert aan het werk was en iets te nonchalant met de temp. controle omgesprongen waardoor ze net iets droog waren geworden. Fam. was nog steeds onder de indruk maar inwendig was ik niet tevreden.
Geleerd van dit moment en met de wens voor of een kamado of een high end kettle bbq, kreeg ik plotseling de mogelijk om tegen een zeer schappelijke prijs een 57cm Weber OTP over te nemen, aldus geschiede...
Weekend daarop voor de schoonfamilie (mijn vrouw is van Surinaams/Aziatische komaf) rijsttafeltje gemaakt, waarbij de sat? van kippedijen (volgens gecombineerde recepten van diverse bbq sites) en de babi ketjap op de nieuw Weber waren klaargemaakt. Dit keer met een resultaat waarbij gepaste en bescheiden trots van de chef niet misplaatst was.
Afgelopen weekend blakend van het zelfvertrouwen, kreeg ik een vriend uit Spanje op bezoek. Had hem al enkele keren verteld over mijn bbq avonturen dus kon niet anders dan een mooie maaltijd bereiden. Recept was vooraf een mooie, op de bbq bereide zalmzijde op een bedje van veldsla met hollandsche garnaaltjes en een mooie yoghurt/mosterd/honing dressing. Nooit eerder zalmpje op de bbq gemaakt, maar met de tips op dit forum (oa bruine suiker op de zalm, iets wat ik zelf nooit had verzonnen) werkelijk een topper. Straalde van trots! Geheel afgemaakt met een (bij de Sligro in de reclame) gekochte kalfsribeye van 1,3 kilo. Volgens recepten op dit forum gekozen voor een directe sear op hoge temp. Waarna indirect gegaard, met rookhout, tot een kern temp van 57 graden. Gepresenteerd met het gezicht alsof dit mijn dagelijkse werk was......Gast was diep onder de indruk, ik inwendig ook..
Kortom, ben me al aan het voorbereiden op komend weekend...zal me is gaan inlezen op het plaatsen van foto's...