- Berichten
- 7.303
Beste BBQ-Vrienden!
Misschien weten jullie nog van mijn 2500ste berichtje hier, nu bijna een jaar geleden?
Toen vierde we met 'de Bierclub van Jeroen' het BBQ and Beer Foodporn Factory Fest.
Sindsdien is het ook mijn Bierclub geworden en waren we toe aan de tweede editie!
In de avond was Jeroen al met zijn brisket en Marcel al met zijn Pork Butt begonnen.
De volgende ochtend konden de eerste foto's gemaakt worden...
De brisket ging al heel lekker en het rook echt grandioos!
De grote oude RVS smoker van Jeroen moest aan voor de ribs:
Lekker in de rook en in de rub:
Smaaktestje, Franky vs Blues Hog (onbeslist, beide zalig maar heel verschillend):
Waterbakkie ertussen om de ribbels lekker sappig te houden:
Ondertussen liep het eitje voor de brisket gewoon lekker constant op 110?C:
Zo nu en dan even sprayen met heerlijk donker bier:
Productielijntje maken voor de Atomic Buffalo Turds (ABT's):
Sander deed de pepers, Jeroen sneed de kaas en MAC rolde alles tot in de perfectie helemaal de moeder.
Ribbels lagen zachtjes in de rook en kleurden al mooi:
Toen mocht de Char Siu er ook bij in de smoker:
Lekker de T laten oplopen naar 110?C:
Toen was het echt allang biertijd... we waren echt hard aan het werk geweest!
En lekker frisse zurige fruitige rakker om te starten:
Omdat de Bierclub al bijna compleet was gingen we gauw nog even wat snackies maken:
Dit was een huisgemaakte grillworst met een korstje van parmezaan, panko en BBQ rub van Tom en Dorine.
Lekker even in de appelrook:
En toen werden ze zalig!
Het eerste rondje voor de Bierclub was een mooie voorjaarsrakker van Jopen:
Met een passend hapje erbij:
Toen kregen we trek in een mooi klassieker van IJ-brouwerij:
Daar paste die zalige ABT's heel erg goed bij!
Daar krijg je toch spontaan trek en dorst van?
Gelukkig was er meer moois van 't IJ een mooie Zatte:
Toen was het tijd voor serieus werk, de Pork Butt van Marcel was perfect op tijd klaar:
En dat rook zalig:
Mooie bark en geweldig te pullen:
Daar paste een lekker zwaar donker bier bij:
De zalige Samaranth van Urthel!
Dat zalige Chinese Buikspekkie was ook klaar!
Op een broodje met een zalige gefermenteerde rode kool salade:
Ik zou wat kipjes maken en die waren ook al bijna klaar... maar eerst tijd voor een lekkere Blonde Snol:
Misschien denk je bij zo'n naam: geinig etiketje... maar het is gewoon serieus top bier van de Schelde Brouwerij!
Laat je dus niet altijd foppen door uiterlijke schijn, echte schoonheid zit van binnen... ook bij iets belangrijks als bier!
Toen konden de ribbels er na het lakken alweer af... wat een feest!
Toen gingen we echt even wat serieuzer worden:
De burnt ends waren echt zalig daarbij:
En de brisket kon ook gesneden worden:
Daar hadden we ook nog een ander zalig bier bij gelukkig:
Van al dat eten kregen we enorme dorst:
Gelukkig hadden we nog Char Siu:
met saus:
Gelukkig was er nog een mooi passend toetje... Liquid Dessert:
Waanzinnig... 3 beans Stout van Lervig... Cacao, Vanille en Tonka bonen. Ultiem zalig!
Het was weer een geweldige dag!
Bedankt voor het kijken!
Wil je ons vorige Bier Avontuur nog eens lekker terug lezen?
Dat kan hier: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=17285.0
Misschien weten jullie nog van mijn 2500ste berichtje hier, nu bijna een jaar geleden?
Toen vierde we met 'de Bierclub van Jeroen' het BBQ and Beer Foodporn Factory Fest.
Sindsdien is het ook mijn Bierclub geworden en waren we toe aan de tweede editie!
In de avond was Jeroen al met zijn brisket en Marcel al met zijn Pork Butt begonnen.
De volgende ochtend konden de eerste foto's gemaakt worden...

De brisket ging al heel lekker en het rook echt grandioos!
De grote oude RVS smoker van Jeroen moest aan voor de ribs:

Lekker in de rook en in de rub:

Smaaktestje, Franky vs Blues Hog (onbeslist, beide zalig maar heel verschillend):

Waterbakkie ertussen om de ribbels lekker sappig te houden:

Ondertussen liep het eitje voor de brisket gewoon lekker constant op 110?C:

Zo nu en dan even sprayen met heerlijk donker bier:

Productielijntje maken voor de Atomic Buffalo Turds (ABT's):

Sander deed de pepers, Jeroen sneed de kaas en MAC rolde alles tot in de perfectie helemaal de moeder.
Ribbels lagen zachtjes in de rook en kleurden al mooi:

Toen mocht de Char Siu er ook bij in de smoker:

Lekker de T laten oplopen naar 110?C:

Toen was het echt allang biertijd... we waren echt hard aan het werk geweest!
En lekker frisse zurige fruitige rakker om te starten:

Omdat de Bierclub al bijna compleet was gingen we gauw nog even wat snackies maken:

Dit was een huisgemaakte grillworst met een korstje van parmezaan, panko en BBQ rub van Tom en Dorine.
Lekker even in de appelrook:

En toen werden ze zalig!

Het eerste rondje voor de Bierclub was een mooie voorjaarsrakker van Jopen:

Met een passend hapje erbij:

Toen kregen we trek in een mooi klassieker van IJ-brouwerij:

Daar paste die zalige ABT's heel erg goed bij!



Daar krijg je toch spontaan trek en dorst van?

Gelukkig was er meer moois van 't IJ een mooie Zatte:

Toen was het tijd voor serieus werk, de Pork Butt van Marcel was perfect op tijd klaar:

En dat rook zalig:

Mooie bark en geweldig te pullen:


Daar paste een lekker zwaar donker bier bij:

De zalige Samaranth van Urthel!
Dat zalige Chinese Buikspekkie was ook klaar!


Op een broodje met een zalige gefermenteerde rode kool salade:

Ik zou wat kipjes maken en die waren ook al bijna klaar... maar eerst tijd voor een lekkere Blonde Snol:

Misschien denk je bij zo'n naam: geinig etiketje... maar het is gewoon serieus top bier van de Schelde Brouwerij!
Laat je dus niet altijd foppen door uiterlijke schijn, echte schoonheid zit van binnen... ook bij iets belangrijks als bier!


Toen konden de ribbels er na het lakken alweer af... wat een feest!


Toen gingen we echt even wat serieuzer worden:

De burnt ends waren echt zalig daarbij:

En de brisket kon ook gesneden worden:


Daar hadden we ook nog een ander zalig bier bij gelukkig:

Van al dat eten kregen we enorme dorst:

Gelukkig hadden we nog Char Siu:

met saus:

Gelukkig was er nog een mooi passend toetje... Liquid Dessert:

Waanzinnig... 3 beans Stout van Lervig... Cacao, Vanille en Tonka bonen. Ultiem zalig!
Het was weer een geweldige dag!
Bedankt voor het kijken!
Wil je ons vorige Bier Avontuur nog eens lekker terug lezen?
Dat kan hier: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=17285.0