- Berichten
- 688
Vrijdagavond een heerlijke Bavette gegrild op de BBQ. Ook wel de vinkelap genoemd. S'middags de Bavette ingesmeerd met de Steak rub van Steven Raichlen en een paar uur in de koelkast gezet. Een uur voordat die op de gril gaat uit de koelkast en op kamertemperatuur laten komen. BBQ met gietijzer rooster goed heet laten worden, tot ongeveer 220 gr.
Vervolgens 3,5 a 4 minuten per kant grillen. Dan in de aluminiumfolie paar minuten laten rusten. Het is een steak dus de kerntemperatuur heb ik rond de 53 gr gehouden. Was lekker ros?... Heel belangrijk bij Bavette is om hem op de draad te snijden anders is hij taai. Man o man wat een geweldig stuk vlees, staat bij ons in de top 5...

s
Zoals je kunt zien, heerlijk ros?..
Vervolgens 3,5 a 4 minuten per kant grillen. Dan in de aluminiumfolie paar minuten laten rusten. Het is een steak dus de kerntemperatuur heb ik rond de 53 gr gehouden. Was lekker ros?... Heel belangrijk bij Bavette is om hem op de draad te snijden anders is hij taai. Man o man wat een geweldig stuk vlees, staat bij ons in de top 5...







Zoals je kunt zien, heerlijk ros?..